Hotel Golden Tulip Keyser Breda voorzien van toekomstbestendig Wi-Fi netwerk

Golden Tullip Keyser Breda

Het is tegenwoordig vanzelfsprekend dat Wi-Fi in een hotel goed werkt, zeker nu hybride werken en behoefte om alles te delen via social media normaal zijn. In 2017 mochten wij samen met onze partner al een netwerk ontwerpen en opleveren bij Hotel Golden Tulip Keyser in Breda wat hiervoor geschikt is. Lees hoe we dit aangepakt hebben en waarom RUCKUS het merk is voor in de hospitality in onderstaande referentie.

Hotel Golden Tulip Keyser in Breda is een 4-sterren hotel dat centraal gelegen is in Zuid-Nederland. Het hotel beschikt naast haar 87 hotelkamers over 10 multifunctionele zalen die gebruikt kunnen worden voor vergaderingen en evenementen. Doordat er tijdens drukke periodes vele gasten aanwezig zijn in het hotel, moeten zij allen voorzien kunnen worden van goed werkend Wi-Fi. Het hotel beschikte al over een bestaand Wi-Fi netwerk uit 2008, maar is niet in staat om de enorme toename in het gebruik van smartphones of tablets anno 2017 te verwerken. Doordat er in deze tijd veel gebruik gemaakt wordt van mobiele apparaten biedt het netwerk niet voldoende capaciteit om iedereen te kunnen bedienen. Tijdens drukke periodes in het hotel was er onvoldoende ruimte om gasten voldoende bandbreedte te bieden.

Uitdagingen

  • Lastige uithoeken in het pand
  • Piekbelasting

Oplossingen

  • Smart Wi-Fi
  • BeamFlex technologie
  • Groot bereik

Waarom is RUCKUS uitermate geschikt voor de hospitality

RUCKUS biedt één volledig netwerk. Met de SmartZone OS 5 kunnen zowel de switches als de access points beheerd en gemanaged worden. De indoor access points H320H510 en C110 zijn speciaal ontwikkeld voor hotels dankzij hun onopvallende en compacte design en specifieke functionaliteiten voor deze branche. De geïntegreerde BeamFlex+ adaptieve antenne technologie zorgt voor een optimale verbinding voor de apparaten van alle gasten in het hotel. Hierdoor wordt automatisch het signaal aangepast voor interferentie en worden andere problemen real-time opgelost. Dit zorgt ervoor dat hotelgasten meer mobiele apparaten gelijktijdig kunnen gebruiken. Tevens zorgen alle access points voor een optimale Wi-Fi verbinding met elk apparaat ongeacht hoe het apparaat vastgehouden wordt. Al deze voordelen zorgen voor een daling van de klachten over het Wi-Fi netwerk tot meer dan 80% in de hotels die al werken met RUCKUS.

Bovendien stelt een goedwerkend Wi-Fi netwerk hotels in staat om services te bieden aan al hun klanten. Via het Wi-Fi netwerk kunnen hotelgasten informatie ontvangen, de laatste aanbiedingen in de spa of het restaurant verkrijgen en nog veel meer. Hotels kunnen dus location based services bieden door middel van het Wi-Fi netwerk.

Inrichting netwerk

Het netwerk is ingericht met 22 high-end RUCKUS indoor access points. Deze access points ondersteunen de BeamFlex technologie van RUCKUS. Met de BeamFlex technologie zorgen de richtantennes in de access points ervoor dat het ideale pad richting de client wordt gecreëerd. Hierdoor wordt het signaal continu automatisch geoptimaliseerd waardoor er voldoende bandbreedte en dekking wordt gecreëerd. Dit zorgt ervoor dat alle apparaten op het netwerk kunnen worden bediend. De access points worden centraal beheerd via een controller. Het netwerk wordt aan de gasten aangeboden door middel van een wachtwoord wat verkrijgbaar is bij de receptie en staat vermeld in alle hotelkamers. Zodra zij het hotel verlaten en weer terug keren worden zij automatisch opnieuw verbonden met het Wi-Fi netwerk.

Hotel Golden Tulip Keyser en Daemen ICT werden direct verrast door de prestaties van het netwerk. Deze overtreft de verwachtingen en biedt nog meer bereik en capaciteit dan vereist, waardoor de verwachting is dat men ook in de toekomst hun gasten ongehinderd Wi-Fi kan blijven bieden, en dit is inmiddels bewezen.

Weten wat Rucucks voor slimme IoT oplossingen heeft voor hospitality?

Komt u zelf niet helemaal uit uw netwerkproject? Neem dan vrijblijvend contact op met onze netwerkexperts. Wij staan graag voor uw klaar voor advies over de juiste netwerkproducten en zelfs de inrichting van uw netwerk!