Ruckus introduceert SmartZone 5.0

Ruckus heeft nu de nieuwste release van hun SmartZone OS software geïntroduceerd, namelijk SmartZone 5.0. Deze nieuwe release maakt het mogelijk dat de meest schaalbare WLAN controller op de markt nu een compleet zelfstandig netwerkonderdeel wordt, waarmee zowel de Ruckus Access Points als de ICX Switches beheerd en gemanaged kunnen worden. De controller-serie bestaat uit fysieke en virtuele apparaten en is specifiek ontwikkeld voor managed service providers (MSP’s), operators en middelgrote tot grote organisaties.

Wat is SmartZone?

De SmartZone OS controllers zijn sinds 2015 op de markt en brengen schaalbaarheid, gelaagde multitenancy, flexibiliteit in architectuur en een veelheid aan API’s samen in één centraal beheerd platform. Door die combinatie van functionaliteiten kunnen MSP’s de complexe, meervoudige, as-a-service businessmodellen met hun eigen beheerapplicaties uitrollen. Operators hebben nu ook de mogelijkheid om de enorme hoeveelheden data van gebruikers te beheren en tegelijk de data traffic en netwerkdata in de bestaande netwerkarchitectuur te integreren. Dankzij de SmartZone netwerk controllers kunnen organisaties bovendien netwerkbeheer vereenvoudigen door onderdelen samen te voegen en gebruik te maken van standaardtoepassingen voor probleemoplossing en analytics. Inmiddels zijn SmartZone producten al ingezet door duizenden organisaties en ruim 200 serviceprovidernetwerken over heel de wereld.

IT-afdelingen waren tot nog toe haast verplicht om voor lokale beheerscenario’s een afzonderlijk netwerkbeheerelement aan te schaffen, om via een apparaat zowel draadloze als bedrade netwerken te beheren. Dat is nu voor veel netwerksoorten niet meer nodig. De SmartZone netwerk controllers maken netwerkbeheer simpeler en kostenefficiënter onder meer vanwege: een geautomatiseerd proces om AP’s en switches te identificeren waardoor provisioning fouten tot het verleden behoren; besparing op kosten voor netwerksoftware- en hypervisorlicenties, voor servers, onderhoud en training; en de mogelijkheid via een enkele netwerk controller op te schalen naar 450.000 clients. Voor MSP’s helpen SmartZone netwerk controllers om makkelijker en beter de netwerkinfrastructuur van leveranciers met die van henzelf of externe applicaties te integreren. Ook dat leidt tot kostenbesparing, foutloze automatisering en volledige near-realtime controle over de totale Ruckus netwerkdata, de statistieken en alerts.

Bekijk SmartZone op onze webshop →