EC verschuift ‘WiFi4EU’ city hotspot tender wegens technische problemen

De Europese Commissie (EC) meldt dat de tender voor gemeentelijke WiFi-hotspots moet opschuiven als gevolg van technische problemen bij de aanmelding. De Innovation and Networks Executive Agency (INEA) zal daarom deze herfst een nieuwe termijn uitschrijven.

In een toelichting op de gewijzigde plannen zegt de EC dat de tender op basis van het aantal aanmeldingen door gemeenten en leveranciers van WiFi-hotspots succesvol is. De EC heeft een budget van EUR 120 miljoen voor het WIFI4EU-programma, bestemd voor gemeenten die WiFi-dekking gaan aanbieden in publieke ruimtes.

Animo in Duitsland hoog

Geregistreerde partijen worden per e-mail over de wijzigingen en zij hoeven zich niet opnieuw in te schrijven. In Duitsland alleen gaat het om meer dan 2.000 steden en gemeenten die zich sinds de lancering van het programma in mei hebben aangemeld voor WiFi-subsidies.

WiFi4EU kreeg in oktober vorig jaar groen licht van de Europese Raad. In mei van dit jaar bleek dat negentig Nederlandse gemeenten zich hebben ingeschreven voor het programma.

Bron: Telecompaper