De kracht van RUCKUS Wireless

RUCKUS is al jaren gespecialiseerd in het ontwikkelen van high-end wifi apparatuur. De producten van RUCKUS Wireless zijn speciaal ontwikkeld om snelle en betrouwbare in- en outdoor wifi connectiviteit te bieden op de meest veeleisende locaties en voor veel gelijktijdige gebruikers. We horen u al denken “Maar hoe komt het dat die producten zo goed zijn?” Lees snel verder en maak kennis met de kracht van RUCKUS Wireless.

Het slimme antenne systeem BeamFlex

Traditionele wireless antennes zijn ofwel omnidirectional, waarmee de signalen in alle richtingen worden verzonden, of directional, waar de signalen maar in één richting worden verzonden. RUCKuS BeamFlex Adaptive Atenna technologie gebruikt een meer flexibelere aanpak. De BeamFlex technologie van RUCKUS Wireless zorgt ervoor dat de richtantennes in de RUCKUS Access Points in verschillende patronen worden opgeschakeld om het ideale pad te creëren richting de gebruikers. Deze slimme antennes luisteren naar waar de gebruikers zich in de locatie bevinden en zenden hier het wifi signaal naar toe. Zo wordt voortdurend het meest optimale pad richting de gebruikers verstuurd. BeamFlex is de eerste Adaptive Antenne technologie die zowel het bereik, doorvoersnelheden en netwerkcapaciteit maximaliseert.

BeamFlex is niet het zelfde als beamforming. Waarbij BeamFlex de richting van de antenne aanpast aan de locatie van het apparaat, werkt beamforming  via radio signalen. RUCKUS combineert beide technologieën van beamforming en BeamFlex om maximale prestaties mogelijk te maken. BeamFlex heeft wel zijn voordelen zo werkt BeamFlex met elke 802.11 standaard client en beamforming heeft een 802.11ac client nodig. Ook is de BeamFlex accurater in de juist locatie van het apparaat zoeken, dit vermindert de storing met andere radio stralen.

Ruckus BeamFlex

In deze video wordt het verschil tussen traditionele antennes en BeamFlex van RUCKUS Wireless nog eens extra duidelijk uitgelegd.

BeamFlex+

BeamFlex+ is een verbeterde versie van BeamFlex. BeamFlex+ biedt adaptieve ondersteuning aan mobiele apparaten. BeamFlex+ stelt antennes in staat zich aan te passen aan de oriëntatie van het clientapparaat, naast de locatie van het clientapparaat. Deze slimme antennes houden bovendien rekening met veranderingen in de omgeving. Met BeamFlex+ kunnen er meer gebruikers op één access point. Daarnaast zijn de wifi signalen sterker op langere afstanden, omdat er mindere storingen zijn.

Betere prestaties en bereik

Het beste signaal

Continue automatische optimalisatie

Maximale bandbreedte en dekking

Dynamisch kanalen managen met RUCKUS ChannelFly

ChannelFly is een unieke technologie van RUCKUS Wireless voor het selecteren van wifi kanalen. Het is een dynamisch algoritme, dat de actuele kanaalactiviteit analyseert en de beschikbare capaciteit meet. Vervolgens wordt op ieder Access Point het kanaal met geselecteerd met de hoogste capaciteit. Capaciteitsproblemen behoren dankzij ChannelFly tot het verleden, want er wordt razendsnel gereageerd op de beschikbare capaciteit per kanaal. Binnen no-time kan ChannelFly omschakelen als dat nodig is.

ChannelFly is ontwikkeld op basis van ervaringen uit het verleden met carrier WLAN oplossingen, waar access points goede capaciteit moeten leveren in drukke omgevingen en kanalen bovendien vaak druk bezet zijn. Het maakt gebruik van het 802.11h protocol, dat 2.4GHz en 5GHz clients ondersteunt. Dankzij ChannelFly kan RUCKUS Wi-Fi tot wel 50% meer capaciteit bieden in drukke netwerkomgevingen in vergelijking met andere wireless oplossingen.

Ruckus ChannelFly

Ruckus SmartMesh

RUCKUS Access Points verbinden met SmartMesh Networking

SmartMesh is de eerste wifi meshing aanpak die de gerichte antennetechniek, geavanceerde RF-routing en een gecentraliseerd beheer combineert. Hierdoor kunt u tegen lagere kosten een WLAN netwerk realiseren, zonder de unieke betrouwbaarheid van RUCKUS wifi te verliezen. Met SmartMesh vermindert u omslachtige RF planning en kostbare kabel backhaul, omdat ethernetbedrading niet langer noodzakelijk is om individuele access points met elkaar te verbinden.

Over- of onderontwikkelde netwerken optimaliseren met Adaptive wifi cell sizing

Het optimaliseren van wifi-prestaties is een behoorlijke uitdaging vanwege storende omgevingsfactoren die continu veranderen, denk aan apparaten en gebruikers. Op het moment van installatie, worden AP’s geplaatst voor optimale prestaties. Maar naarmate het gebruik en de omgeving veranderd, kan het zo zijn dat in sommige ruimtes er teveel dekking is en in andere ruimtes juist weer te weinig.

RUCKUS wifi biedt met Adaptive wifi cell sizing de oplossing: er worden periodieke co-channel scans uitgevoerd van de omgeving en tegelijkertijd worden er schattingen van de radio-interface gemaakt. Op basis van deze informatie in combinatie met de machine learning-algoritme worden de de wifi-uitzendpatronen aangepast. Kortom, door deze techniek heeft u geen last meer van onder- of over-presterende wifi netwerken.

Adaptive Wi-Fi Cell Sizing

Transient Client Management

Geen last meer van voorbijgaande bezoekers met Transient Client Management

Bij een high-density wifi-netwerk kunnen tijdelijke clients de gebruikerservaring voor andere verbonden clients verslechteren. Dit probleem komt veelal voor bij drukke openbare locaties, zoals het vliegveld, treinstations en winkelcentra. Er zijn meer dan duizenden apparaten in zo’n gebied die management frames versturen naar het AP, terwijl die apparaten helemaal niet per se verbonden willen worden. Dit overstelpt het netwerk met onnodig verkeer en vertraagt of maakt in het ergste geval de wifi onbruikbaar!

Transient Client Management is een technologie van RUCKUS die de kans op prestatiesvermindering bij de AP’s door tijdelijke bezoekers drastisch verlaagd. IT-beheerders kunnen configuratieparameters afstemmen op basis van gangbare verblijfstijden en ontvangen signaalsterkte-indicator (RSSI) van de voorbijgaande clients met opgebouwde op heuristiek gebaseerde technieken die selectief reageren op apparaten van voorbijgaande bezoekers.

Het belangrijkste voordeel van deze functie is een efficiënt gebruik van de zendtijd die de aandacht naar de verbonden clients maximaliseert en zich minder laat afleiden door apparaten van passanten.

Minder zendtijd kwijt aan managementverkeer door Airtime Decongestie

Airtime Decongestion doet bijna hetzelfde als Transient Client Management (TCM), maar bij Airtime Decongestion draait het om het optimaliseren van het managementverkeer in omgevingen met hoge dichtheid. In dit soort drukke omgevingen kan managementverkeer veel zendtijd kosten. In de vorige alinea heeft u kunnen lezen dat met TCM tijdelijke clients worden ontmoedigd om verbinding te maken met de dichtstbijzijnde AP. Bij Airtime Decongestion is er verbinding met het RUCKUS wifi netwerk, maar is het doel om de airtime te optimaliseren om meer tijd te maken voor het verzenden van gegevens in plaats van beheerverkeer.

Airtime Congestion

Network Capacity Utilization

Optimale netwerkcapaciteit met Network capacity utilization

Bij drukke wifi netwerken hebben AP’s te maken met een ongelijke verdeling van de clientbelasting. De volledige netwerkcapaciteit kan daardoor niet optimaal ingezet worden, wat resulteert in een lagere doorvoer voor bepaalde clients. En dat terwijl er eigenlijk capaciteit genoeg is! Dankzij Network Capacitity Utilization wordt de clientbelasting gelijkmatig verdeeld over de AP’s en de beschikbare banden.

Deze technologie maakt gebruik van realtime technieken om clients te accessoires met access points met een hogere doorvoersnelheid en meer capaciteit. Dit resulteert in een hogere doorvoer per client en bovendien tevreden gebruikers van uw RUCKUS wifi netwerk!

Wilt u zelf de kracht van RUCKUS ervaren?

Eerst zien, dan geloven? Dat begrijpen wij maar al te goed! Neem contact met ons op en we vertellen u graag meer over de mogelijkheden van een NFR (Not For Resale)-kit of het uittesten van demo producten.

    Bedrijfsnaam:*

    Naam:*

    E-mail:*

    Bericht:*