Service provider class WLAN controller designed to run in the cloud

De virtual SmartZone (vSZ) biedt u een volledig Ruckus cloud-gebaseerde service. De vSZ is een virtuele WLAN controller waarmee u uw access points vanuit de cloud kunt beheren en managen, om zo een volledig beheerde Wi-Fi service te bieden.

Met de vSZ kunt u eenvoudig tot aan tienduizenden access points beheren en Wi-Fi aan honderdduizenden gebruikers aanbieden. De vSZ is verkrijgbaar in twee varianten: de virtual SmartZone – Essentials (vSZ-E) en de virtual SmartZone- High Scale (vSZ-H). De vSZ-E is ontworpen voor SME’s en de vSZ-H is ontworpen voor Enterprise en service providers.

Voordelen virtual SmartZone

De Ruckus virtual SmartZone biedt vele voordelen, zoals:

  • Hoge prestaties en uitgebreide schaalbaarheid. De vSZ ondersteunt tot wel 30.000 access points en biedt ondersteuning aan 300.000 Wi-Fi gebruikers per vSZ-H cluster.
  • De vSZ-E biedt ondersteuning aan 1.024 access points en 25.000 Wi-Fi gebruikers per vSZ-E cluster.
  • Netwerk flexibiliteit: de implementatie is mogelijk in single of multi-tenancy mode.
  • De vSZ is aanpasbaar aan uw eigen wensen qua licenties. Licenties zijn overdraagbaar tussen verschillende SmartZone omgevingen, virtueel of fysiek.
  • De access points blijven actief bij down time controller bij het gebruik van externe authenticatie server.
  • Uitgebreide rapportagemogelijkheden waarmee u analyses van gebruikers en data verkrijgt.
virtual-controller

SPoT

Met de vSZ is er de mogelijkheid om de location based service SPoT van Ruckus toe te voegen. Deze service biedt een breed aanbod aan positioneringsdiensten waarmee waarde aan het Wi-Fi netwerk toegevoegd kan worden.

De vSZ biedt ondersteuning aan Hotspot 2.0 release 2, ook wel bekend als Wi-Fi CERTIFIED Passpoint. Het is de nieuwste generatie slimme Wi-Fi authenticatie die het mogelijk maakt om automatisch te roamen over Wi-Fi hotspots wereldwijd.

Configuratie

Access pointsWireless ClientsvCPURAM (GB)Cluster Type
25500251+1
501000251+1
1002000261+1
50010K461+1
100020K483+1
10K100K24483+1

Virtual SmartZone Data Plane

De Virtual SmartZone Data Plane (vSZ-D) kan worden toegevoegd aan de vSZ controllers.  De vSZ-D biedt geavanceerde data plane mogelijkheden in een virtuele vorm. Hiermee wordt het dataverkeer gescheiden van het besturingsverkeer binnen draadloze netwerken. De vSZ-D is een virtuele service voor het tunnelen van het gebruikers dataverkeer. Hiermee wordt het verkeer gescheiden en direct beveiligd. Daarnaast biedt de vSZ-D de volgende features:

  • Secure Data Plane Tunneling. Hiermee beheerd u het verzamelde dataverkeer van de gebruikers via beveiligde tunnels.
  • Flexibele en schaalbare implementaties. Met de vSZ-D is het mogelijk om diensten aan te bieden zoals gedistribueerde en gecentraliseerde netwerkconfiguraties.
  • Eenvoudige implementatie en operationeel. De vSZ-D is eenvoudig te integreren binnen het netwerk en is daarnaast eenvoudig te beheren.