Ruckus Unleashed: krachtige Wi-Fi zonder WLAN controller

De tijd dat een simpele consumentenrouter aan de meeste behoeften van kleine bedrijven kon voldoen, is allang voorbij. Ook binnen het MKB is het aantal apparaten dat Wi-Fi nodig heeft, uitgegroeid tot tientallen tot zelfs honderden apparaten. Tegelijkertijd is er binnen het MKB niet altijd de kennis, tijd  of een groot budget om Wi-Fi te installeren en te beheren. Maar dit hoeft geen obstakel te zijn in de zoektocht naar het juiste draadloze netwerk in het MKB segment: Unleashed biedt de juiste oplossing.

 • Krijgt u klachten van medewerkers of klanten over slechte Wi-Fi?

 • Wilt u uw klanten aan uw merk verbinden via een gepersonaliseerde captive portal?

 • Wilt u instellen wie er toegang kan krijgen tot het Wi-Fi netwerk en welke websites toegankelijk zijn?

 • Wilt u een speed limit kunnen instellen voor gebruikers?

Klinken bovenstaande vraagstukken bekend? Maak dan kennis met Ruckus Unleashed! De productlijn is ontworpen met oog op het MKB om al uw Wi-Fi problemen op te lossen. Ruckus Unleashed Access Points beschikken over gepatenteerde Wi-Fi technologieën die in de meest uitdagende omgevingen de beste performance blijven leveren. Doordat u geen controller hoeft aan te schaffen, creëert u een high-performance netwerk tegen een betaalbare prijs.

High-performance Wi-Fi zonder controller

Het netwerk wordt opgebouwd uit één access point die dient als virtuele controller (het master access point) die het netwerk aanstuurt en beheert. Daarnaast wordt er één access point ingesteld als stand-by access point die de rol van virtuele controller overneemt indien het master AP uitvalt. Zo blijft uw Wi-Fi netwerk altijd functioneren.

Eenvoudige installatie

Iedereen kan een Unleashed Wi-Fi netwerk binnen enkele minuten installeren. De Unleashed APs herkennen elkaar automatisch en nemen direct de instellingen over van het master AP. Bij het installeren van het master AP kunt u verbinding maken met het SSID dat uitgezonden wordt, het AP via het IP-adres benaderen en de installatiewizard doorlopen.

Altijd en overal de beste Wi-Fi

Ruckus gepatenteerde technologieën zorgen voor een zo optimaal mogelijk signaal, ook in drukke RF omgevingen. BeamFlex+ manipuleert het signaal door middel van antennepatronen en ChannelFly werkt op basis van een Predictive Model die de werkelijke activiteit op een kanaal gebruikt.

Uitbreiden is geen probleem

De Unleashed oplossing biedt ondersteuning aan maximaal 128 access points, tot 2.048 gebruikers én 8 Ruckus ICX Switches. Uitbreiden naar meer AP’s is geen enkel probleem. Stap dan over naar een controller- of cloud gebaseerde implementatie met uw bestaande Unleashed AP’s. Uw Wi-Fi netwerk groeit dus gewoon met u mee.

Unleashed App

De installatie en het beheer van Unleashed is al eenvoudig, maar met de Unleashed Mobile App wordt dit nog gemakkelijker. Met de app kunnen dagelijkse Wi-Fi managementtaken opgevolgd worden, zoals het uitvoeren van een WLAN of het veranderen van een AP naam. Zoek op ‘Ruckus Unleashed’ in de Appstore (iOS) of in de Playstore (Android).

Installeer een Ruckus Unleashed Access Point in minder dan 5 minuten

Ruckus Unleashed AP’s kunnen in minder dan 5 minuten worden geïnstalleerd via een browser, zoals Chrome of Safari. Of de Ruckus Unleashed App op uw iPhone of Android telefoon. Configureer slechts één “Master AP”, en u kunt die configuratie automatisch veilig naar alle andere pushen AP’s in het netwerk met de “Zero Touch Mesh” -functies.

Bekijk onderstaande video en ontdek het zelf!

Enterprise-grade features

Ruckus Access Points en switches zitten boordevol enterprise-grade functies om Wi-Fi netwerken te beheren, installeren, optimaliseren en te beveiligen. Hiermee bent u verzekerd van een krachtig netwerk waarmee u een geweldige gebruikerservaring kunt bieden. De belangrijkste kenmerken worden hieronder toegelicht.

 • Social media login

  Biedt uw bezoekers toegang het gasten Wi-Fi netwerk via social media accounts, zoals Facebook. Hiermee voorkomt u gedoe én beveiligingslekken van het delen van Wi-Fi wachtwoorden.

 • Deep Packet Inspection (DPI)

  U kunt applicatiespecifieke toegangsregels definiëren of zelfs Wi-Fi snelheden beperken voor specifieke applicaties en/of SSID’s.

 • Wi-Fi Calling

  Biedt betere spraakkwaliteit door het verbeteren van jitter, latentie en roamingvertragingen.

 • Betrouwbaarheid

  Gebruikers en apparaten blijven verbonden met de Wi-Fi , zelfs als een of meer AP’s om welke reden dan ook uitvallen. Zolang ten minste één AP in het netwerk online is, blijft de Wi-Fi werken.

 • Security

  Beveilig uw netwerk en bescherm uw klanten met DPSK, WPA-codering, clientisolatie en 802.1x voor RADIUS en Active Directory

 • Zero Touch Mesh

  Voeg razendsnel nieuwe Unleashed AP’s toe aan een bestaand netwerk.

 • Multi Language Support

  Ruckus Unleashed ondersteunt momenteel 13 talen.

 • URL Filtering

  Definieer webtoegangsregels voor de netwerkgebruikers. Bescherm uw netwerk tegen malware en phishing-sites

 • Remote beheer

  Klik op “Uitnodigen voor beheer op afstand” via de mobiele app en stuur een berichtje of e-mail met een link met alle Unleashed-netwerkinformatie aan de beheerder.

 • AP Groepen

  Pas meerdere configuratieprofielen toe op verschillende groepen AP’s.

 • Zero IT

  Voeg klanten of medewerkers eenvoudig toe aan uw Wi-Fi netwerk via een eenvoudig zelfbedieningsportaal.

 • SSID snelheidslimiet

  Als u datasnelheden voor een bepaalde groep gebruikers (zoals gastgebruikers) wilt beperken, kunt u een aparte SSID aanmaken met een snelheidslimiet.

Ruckus Unleashed Access Points

Hieronder kunt u het complete portfolio van Unleashed AP’s vinden. Wilt u meer weten over een bepaald access point? Klik dan op de link en lees meer op onze webshop.

Indoor Access Points

Outdoor Access Points

Ruckus Unleashed Access Points – End-of-Sale

De afgelopen jaren is het Wi-Fi 6 portfolio van Ruckus steeds groter geworden. Ruckus heeft daarom per januari 2022 onderstaande Wi-Fi 5 Access Points End-of-Sale verklaard.

Ruckus H320
Wi-Fi 6 opvolger → H550

Ruckus H510
Wi-Fi 6 opvolger → H350

Ruckus R320
Wi-Fi 6 opvolger → R350

Ruckus R510
Wi-Fi 6 opvolger → R550

 

Ruckus R610
Wi-Fi 6 opvolger → R650

 

Ruckus R710
Wi-Fi 6 opvolger → R750

Ruckus R720
Wi-Fi 6 opvolger → R750

Ruckus T310 (-c,-d,-n,-s)
Wi-Fi 6 opvolger → T350

Ruckus T610(-s)
Wi-Fi 6 opvolger → T750

Ruckus T710(-s)
Wi-Fi 6 opvolger → T750

Ruckus ICX Switches

U kunt tot maximaal 8 switches toevoegen aan een Unleashed netwerk en beheren via het dashboard of de mobiele app. Ruckus Unleashed ondersteunt alle ICX 7000-serie switches*. De onderstaande tabel bevat een lijst met switches die vanuit Ruckus worden aanbevolen voor Ruckus Unleashed.

Switch ModelPoortenPoE/PoE+Tot 90W PoE per poortTotaal PoE Buget
Gigabit switchesICX-7150-C12P12124W
ICX-7150-24P24370W
ICX-7150-48PF48740W
Multi-gigabit switches voor Wi-Fi 6ICX7150-C10ZP10240W
ICX7150-48ZP481440W

* ICX FastIron firmware versie 8.0.90d of ouder is vereist.

Referenties

Gelijk na levering geïnstalleerd en werkt direct uitstekend! De streaming is helemaal top, er zijn geen issues meer met Google Cast, DLNA of apple streaming. Alle mobiele apparaten nemen naadloos de access points over wanneer je van zone 1 naar 2 of 3 gaat en hebben zo altijd een betrouwbare verbinding.”

Peter Gerritsen, Kean-IT

Biedt klanten/gasten de service van uitstekend Wifi zonder compromis. Op elk terrein veilig en snel.”

Ron Nelissen, Liberteq

Meer weten over Ruckus Unleashed?

Wilt u meer weten over het productportfolio? Wij helpen u graag verder. Vul onderstaand contactformulier in of bel ons via 030-65 85 125.

  Bedrijfsnaam:*

  Naam:*

  E-mail:*

  Bericht:*