SPoT: De eerste volledig cloud-based Smart Wi-Fi positioneringservice

Ruckus Smart Positioning Technology (SPoT) is een cloud-based oplossing waarmee location based services (LBS) geleverd kunnen worden. SPoT biedt service providers, netwerkbeheerders en locatiehouders de mogelijkheid om een breed aanbod van positioneringsdiensten te bieden en zo waarde aan het Ruckus Smart Wi-Fi netwerk toe te voegen. Ruckus SPoT service helpt Wi-Fi aanbieders om hun omzet te verhogen en tegelijkertijd gebruikers te voorzien van een betere ervaring. Het product maakt het makkelijker voor klanten om te vinden wat ze zoeken en het helpt locatiehouders en beheerders om waardevolle informatie over klanten te verkrijgen zodat zij hun aanbod en dienstverlening kunnen optimaliseren.

Onderdelen SPoT

Ruckus SPoT bestaat uit de volgende onderdelen:

 • SPoT Positioning Engine – laat realtime in iedere overdekte omgeving zien waar de klant zich bevindt.
 • SPoT Location Analytics Dashboard – presenteert uitgebreide real time en historische informatie over klantbewegingen.
 • SPoT Engagement Tools – bestaat uit een software development kit (SDK) en APIs voor een nieuwe generatie apps. De tools stellen ontwikkelaars in staat ‘Location Intelligent’ kenmerken toe te voegen aan een nieuwe generatie mobiele applicaties.

Voor wie is SPoT interessant?

Doordat bedrijven klantbewegingen exact kunnen bijhouden, kunnen ze op maat gesneden marketingcampagnes opzetten. Door in het voetspoor van hun klanten te treden kunnen zij (nog) beter achterhalen wat de klant wil. Ruckus SPoT cloud-based location service biedt brede analysemogelijkheden op basis van real-time of historische klantinformatie op basis van klantlocatie.

Voordelen per branche

SPoT is toepasbaar in elke branche en brengt vele voordelen met zich mee. In onderstaande tabel wordt per branche weergegeven welke voordelen deze Smart Wi-Fi positionering service biedt.

BrancheVoordelen
HospitalityIn de hotelbranche werkt Ruckus SPoT naast de bestaande loyaliteitsprogramma’s mee aan het verbeteren van de klanttevredenheid door wensen van gasten te herkennen en daarop in te spelen. Trouwe klanten kunnen voordeel hebben van on-device features als automatische incheck, navigatiemogelijkheden en het toekennen van digitale vouchers.
Openbare ruimtesVoor openbare ruimten als vliegvelden, conventiecentra, stadions, themaparken en Wi-Fi-netwerken in steden biedt Ruckus SPoT mogelijkheden om real-time crowd control toe te passen. Ook kan locatie gebaseerde informatie worden doorgeven aan gehaaste passagiers om zo snel mogelijk bij hun vervoermiddel te komen. Ruckus SPoT biedt aanbieders van openbaar vervoer real-time passagiers informatie en informatie over bewegingsstromen, zodat zij hun vertrekschema’s en faciliteiten daar op efficiëntie wijze op aan kunnen passen.
WinkelcentraIdentificeer de plaatsen waar het gebruik het hoogst is, verbeter de verkeersstroom, verbindt klanten door ze de weg te wijzen en coupons te geven op basis van hun gedrag.
GezondheidszorgIn de gezondheidszorg biedt Ruckus SPoT een brede variatie aan toepassingsmogelijkheden als navigatie via mobiele telefoons of tablets. Dat is in veel grote ziekenhuizen waar bezoekers gemakkelijk verdwalen geen overbodige luxe. Dit spaart kostbare tijd, zeker in noodsituaties. Het management kan bovendien op basis van met Ruckus Spot gemaakte analyses de logistiek en distributie effectiever maken.
EducatieIn de onderwijssector is Ruckus SPoT ideaal om studenten en staf te kunnen lokaliseren. Dit geeft scholen de mogelijkheid innovatieve apps te ontwikkelen die informatie geven op basis van de actuele locatie en de te volgen activiteit.
RetailDetaillisten kunnen met SPoT snel bepalen wie bestaande of nieuwe klanten zijn. Ze kunnen vaststellen hoe lang klanten bij bepaalde artikelen stilstaan en winkelgedragingen analyseren met gebruik van real-time en historische data. Met deze gegevens krijgen bedrijven een goed beeld van hoe ze hun klanten kunnen behouden en nieuwe klanten voor zich kunnen winnen.

Heeft u een project?

mail ons

Aanvullende informatie

 • Datasheet
 • Video’s
 • Screenshots
 • En meer

Meer over Ruckus

 • Producten
 • Technologie
 • Businesscases
 • Partnerprogramma