AOC Oost kiest voor Ruckus Wireless ter ondersteuning van het digitale lesgeven

Heutink ICT, onderdeel van Odin Groep, heeft Scholengemeenschap AOC Oost voorzien van een toekomstbestendig netwerk met de producten van Ruckus. In totaal zijn er meer dan 120 ZoneFlex R710 access points geïnstalleerd, verdeeld over alle locaties ten behoeve van het digitale lesgeven.

Digitalisering van het onderwijs

In de hedendaagse maatschappij ligt de focus steeds meer op Wi-Fi. Deze trend is ook te zien in het onderwijs en het gebruik van digitale apparaten groeit enorm. 5500 studenten en 550 medewerkers maken gebruik van Wi-Fi om schoolinformatie op te zoeken, lesmateriaal voor te bereiden en zelfs toetsen digitaal te maken.

Om het digitale lesgeven goed te kunnen ondersteunen, is een goed Wi-Fi signaal essentieel. Het oude netwerk kon de capaciteit en snelheid niet aan waardoor er veel storingen optraden. Dankzij de access points van Ruckus in combinatie met de Virtual SmartZone heeft AOC Oost nu een netwerk dat wel in staat is alle apparaten te ondersteunen, zelfs wanneer dat aantal in de toekomst nog verder zal toenemen.

Videocase van Heutink ICT en AOC Oost

Bekijk hier de videocase van Heutink ICT en AOC Oost en ontdek hoe het nieuwe netwerk tot stand is gekomen:

Bekijk onze webshop voor meer informatie over alle Smart Wi-Fi producten van Ruckus →