De netwerkexperts van Alcadis voeren nog steeds site surveys op locatie uit!

Site Survey op locatie

Wist u al dat de netwerkexperts van Alcadis nog steeds site surveys op locatie uitvoeren? Uiteraard met inachtneming van bepaalde voorzorgsmaatregelen* omtrent het coronavirus. Een site survey op locatie is hét vertrekpunt voor de realisatie van een goed functionerend Wi-Fi netwerk. Zonder professionele Wi-Fi meting kunt u mogelijk voor vervelende verrassingen komen te staan bij de implementatie van het netwerk, met alle gevolgen van dien.

Werkwijze site survey op locatie

 1. De eerste stap bij een site survey is de scope van het project en de wensen en eisen van het netwerk inzichtelijk maken. Aan de hand van deze gegevens bieden wij verschillende Site Survey Services.
 2. Eén van onze engineers komt op locatie om diverse metingen te doen, waarmee we het radio spectrum in beeld brengen en aanwezige storingsbronnen detecteren.
 3. Optioneel kunnen wij ook performancetesten met veelgebruikte Wi-Fi apparatuur doen om de kwaliteit van het geïmplementeerde Wi-Fi netwerk te beoordelen. Door middel van verschillende spectrum- en doorvoersnelheidsmetingen worden deze gegevens inzichtelijk gemaakt. Op basis van alle verzamelde gegeven kunnen wij de meest geschikte plek voor de access points bepalen.
 4. Onze bevindingen en adviezen verwerken we vervolgens in een uitgebreide rapportage met daarin diverse heatmaps van de locatie en bovendien een kitlist van de benodigde apparatuur.

site survey heatmap 2,4GHz band

Bent u al bekend met predictive site surveys? 

Uiteraard hebben wij er ook alle begrip voor als een site survey op dit moment nog niet gewenst is. Dan kan een predictive site survey wellicht een perfect alternatief zijn.

De predictive site survey is een ontwerp van een Wi-Fi design gebaseerd op:

 1. Plattegronden van desbetreffende locatie.
 2. De slimme Wi-Fi design software Ekahau die de dekking van het Wi-Fi netwerk berekent.
 3. Wensen en eisen met betrekking tot dekkingsgebied, aantal gebruikers en gewenste toepassing.
 4. De interpretatie van ervaren netwerk designers die de input vanuit de klant (functie van de verschillende ruimtes, het te verwachten aantal mensen per ruimte, etc.) vertalen naar een solide design.
 5. Dit levert uiteindelijk een heatmap op waarin de geschatte dekking van het Wi-Fi netwerk per verdieping wordt weergegeven met uiteraard ook een kitlist van de benodigde apparatuur.

Predictive Site Survey Ekahau

Alcadis heeft veel ervaring met het uitvoeren van predictive site surveys en bovendien hebben we gecertificeerd personeel in dienst. Echter blijft een predictive site survey een indicatie op basis van ingebrachte gegevens. Daarom is het altijd mogelijk om achteraf alsnog een site survey op locatie te doen ter validatie van de Wi-Fi dekking en om eventueel het netwerk verder te optimaliseren.

* Alcadis heeft de volgende richtlijnen opgesteld:

 • Vooraf aan het bezoek zal de desbetreffende medewerker van Alcadis telefonisch contact opnemen met de locatie. Om hen op de hoogte te stellen van de richtlijnen van Alcadis, maar ook te checken of de desbetreffende locatie nog aanvullende maatregelen hanteren waar wij rekening mee dienen te houden.
 • Onze medewerkers dragen een mondkapje.
 • Handen worden gewassen voor en na het bezoek.
 • Onze medewerkers hebben alcoholhoudende handgel bij zich, mocht er geen water of zeep in de buurt zijn.
 • Er worden geen handen geschud.
 • Wellicht overbodig, maar onze medewerkers gaan uiteraard niet op locatie als er sprake is van milde verkoudheid (niezen, keelpijn, loopneus, licht hoesten) of verhoging tot 38 graden. 

Meten is weten! Laat een Wi-Fi meting uitvoeren door de netwerkexperts van Alcadis

Bent u niet tevreden over de performance van uw netwerk? Of wilt u een site survey laten uitvoeren voor de juiste inrichting van uw netwerk? Stuur een mail naar sales@alcadis.nl met meer informatie over uw netwerkproject en we voorzien u graag van een advies op maat.