Teltonika TRB500

Eerste 5G gateway Teltonika nu bij ons beschikbaar

Teltonika Networks TRB500

In september hebben we met u gedeeld dat de eerste 5G-oplossingen van Teltonika Networks bekend zijn. Eén van deze oplossingen, een LTE Gateway, is nu via onze webshop te bestellen. In dit artikel nemen we u mee langs de mogelijkheden van 5G en de key features van deze TRB500;

De voordelen van 5G

5G-technologie zorgt ervoor dat de capaciteit van het netwerk groeit en de gemiddelde datasnelheden per apparaat verbeteren. Dit is hard nodig: netwerkverkeer stijgt namelijk ieder jaar met 60%. Een ander voordeel van 5G is de reductie van stroomconsumptie. Dit is mogelijk dankzij een hoger frequentiebereik en een ingebouwde data packet-compression algoritme.

TRB500

De TRB500 is een zeer compacte en energiezuinige 5G-gateway die snelheden tot 1 Gbps kan leveren. Het apparaat is uitgerust met één gigabit ethernetpoort, is backwards compatible met 3G en 4G én maakt 5G-netwerksnelheden mogelijk met zeer lage latency voor bedrijfskritische infrastructuren met hoge gegevensdoorvoer. Door de 4x externe antennes is ook het gebruik van 4×4 MIMO mogelijk.

Het apparaat bevat verder een grote hoeveelheid securityfeatures. U kunt hierbij onder andere denken aan een pre-configured firewall, Open VPN en FOTA-ondersteuning. De TRB500 is ook compatibel met het Remote Management System (RMS) van Teltonika. RMS biedt gebruikers tal van opties voor beheer en veiligheid van hun netwerk. Van het monitoren van alle verbonden gateways tot het opzetten van een VPN-tunnel.

Overzicht van de key features:

  • LTE Cat 20 Gateway
  • Downloadsnelheden tot 1 Gbps
  • Uitgerust met één gigabit ethernetpoort en een micro-USB aansluiting
  • Bevat een grote hoeveelheid securityfeatures, zoals IP-Sec Firewall, Open VPN en FOTA-ondersteuning.
  • Te beheren via Teltonika RMS

Heeft u verdere vragen over de TRB500 of over het portfolio van Teltonika. Neem dan contact op met ons via sales@alcadis.nl of 030 – 65 85 125. Wij staan klaar om u te helpen. Teltonika heeft zelf ook een handige Quick Start Guide opgesteld voor het product. Bekijk de video nu hieronder: