Express mode: Flexibel netwerkbeheer van ALE voor ieder budget

Het is één van de meest nuttige features in het portfolio van Alcatel-Lucent Enterprise, Express Mode. Jammer genoeg is het ook één van de onbekendste. De tool zit in ieder OmniAccess AP en stelt gebruikers in staat om 255 AP’s (!) te beheren zonder controller. U profiteert daarnaast van technologieën zoals Zero Touch Provisioning, WPA3 en nog veel meer! Nog niet overtuigd? Graag nemen we u mee langs alle voordelen;

Wat is Express Mode van ALE?

Binnen het ALE-portfolio zijn er twee opties voor netwerkbeheer: Express en- Enterprise mode. Enterprise Mode betekent dat apparaten worden beheerd via het OmniVista Network Management System (NMS). NMS is zowel beschikbaar on-premise als cloud-based. Express Mode is een built-in controller in de AP’s van ALE. Deze controller kunt u beheren via een webbrowser.

“Bij het gebruik van Express Mode wordt er één access point gekozen als de virtual controller voor een AP-cluster. Een IT-beheerder hoeft alleen dit AP te managen. Alle andere AP’s in het cluster synchroniseren. Het is net een dominosteen. U gooit er één om en de rest gaat ook. Wanneer dit AP om een of andere reden uitvalt wisselt het systeem automatisch naar een ander apparaat.”

In onderstaande tabel ziet u in een notendop de belangrijkste verschillen tussen de drie opties.

Express ModeEnterprise Mode
On-premiseCloud-based
ScalabilityTot 255 AP’sTot 4000 AP’sTot 4000 AP’s
Ondersteuning voor BLE en- IoT (Zigbee)NeeJaJa
Mobiele appNeeNeeJa (OV Cirrus Assistant)
Zero Touch Provisioning[1]JaJaJa

[1]Zero Touch Provisioning of ZTP betekent het op grote schaal inrichten van apparaten zonder dat u ze allemaal handmatig hoeft te programmeren.

 Wanneer is Express Mode de beste keuze?

Zoals de naam doet vermoeden is de Enterprise Mode perfect voor Enterprise organisaties. Express Mode is juist véél nuttiger voor het MKB. Niet alleen is de controller voordeliger. Het gebruik is ook een stuk eenvoudiger, omdat u maar één AP hoeft te beheren in deze modus. Alle andere AP’s in het cluster synchroniseren. De software ontzorgt het beheer van uw netwerk en u kunt zich volledig focussen op uw klanten. Zelfs zonder IT-team!

 Of u nu een eenpitter bent of een organisatie met 20+ medewerkers inclusief IT’ers; bij gebruik van Express Mode bent u gegarandeerd van een top-of-the-line netwerk.

Maar dat is nog niet alles…

Er zijn een aantal features alleen beschikbaar op de Enterprise Mode (DPSK, DPI, Site Mapping, …), maar er zijn ook een hoop features wel beschikbaar op de Express Mode. Hieronder hebben we een handige verdeling voor u gemaakt.

Express ModeEnterprise Mode
On-premiseCloud-based
Mass configurationJaJaJa
Mass upgradeJaJaJa
Ports configuration (usage, security, VLAN)JaJaJa
WPA3JaJaJa
Multicast mDNS/DLNAAlleen L2L2 en L3L2 en L3
AnalyticsLimitedJaJa
Multi-point Auto-MeshJaJaJa
Multi-hop Auto-MeshJaJaJa
BridgingJaJaJa
Client isolation/ SSIDJaJaJa
QoS (WMM, WMM-PS, WMM-DSCP)JaJaJa
Time-based SSIDJaJaJa
IPv4 en IPv6 connectivityJaJaJa

Maak nu gebruik van Express Mode!

Gebruik maken van Express Mode is zeer simpel. U hoeft alleen een OmniAccess Stellar AP te kopen en “that’s it”. Een aantal van de AP’s staat op onze webshop. Klik op het product voor meer informatie en doe direct uw bestelling. Alles wat op voorraad is is binnen 24 uur in huis. Makkelijker kunnen we het niet maken! Neem voor vragen contact met ons op via sales@alcadis.nl of 030 – 65 85 125.

OmniAccess Stellar AP1201OmniAccess Stellar AP1351
OmniAccess Stellar AP1230OmniAccess Stellar AP1411
OmniAccess Stellar AP1301OmniAccess Stellar AP1431
OmniAccess Stellar AP1301HOmniAccess Stellar AP1451
OmniAccess Stellar AP1311OmniAccess Stellar AP1251
OmniAccess Stellar AP1320OmniAccess Stellar AP1261
OmniAccess Stellar AP1331OmniAccess Stellar AP1360