Hoe creëert u een duurzame en betaalbare netwerkoplossing? Een deep dive in FTTO…

In een samenleving met steeds hoger wordende energiekosten is het slim om een ‘groen’ netwerk te hebben om kosten te besparen. Op een recent webinar ging Alcatel Lucent Enterprise dieper in op FTTO of Fibre-To-The-Office. Een netwerk-ontwerp dat een significante daling in Watt-gebruik belooft en nog veel meer voordelen. Wij zetten het voor u op een rij.

FTTO heeft drie doelen:

Bespaar kosten

Duurzaamheid

Gebruiksvriendelijkheid

Wat is FTTO?

De nadruk van het FTTO-ontwerp ligt op korte kopere kabellengtes naar randapparatuur en glas tussen switches onderling. Switches worden zo dicht mogelijk bij apparaten geplaatst in verlaagde plafonds en onder vloeren, wat resulteert in minder koperen kabellengtes. Patchkasten en aparte SER locaties zijn daardoor niet langer nodig. De gebruikte switches zijn fanless, wat betekent dat ze geen energie-intensieve koeling nodig hebben en geen lawaai maken. Ze zijn daardoor ideaal om rond het kantoor te plaatsen.

Koper-gebruik is slecht voor het milieu. Minder koperkabels is dus ‘groener’. Fiber heeft daarnaast een langere levensduur dan koper. In de afbeelding hiernaast ziet u hoe een switch in een FttO ontwerp eruit ziet.

Een belangrijk onderdeel van het ontwerp is fanless switching. Voor fanless switches zit u bij Alcadis in ieder geval goed! Bekijk nu onze webshop voor diverse opties.

Gebruiksvriendelijkheid

Een bijkomend voordeel van het ontwerp uniek voor ALE is dat een enkel netwerkbeheersysteem alle apparaten (switches en AP’s) via één pane of glass kan beheren. Dagelijkse beheertaken worden daardoor vergemakkelijkt. In het onderstaande schema ziet u een voorbeeld van hoe FTTO kan worden toegepast op een locatie. Dit ontwerp is gebaseerd op Ring Topology, maar een ster ontwerp is bijvoorbeeld ook mogelijk als dat meer tot zijn recht komt.

Meer informatie?

Kom in contact met onze professionals voor de mogelijkheden voor het creëren van uw ideale netwerk. Partners van Alcadis genieten van deskundige, Nederlandstalige support voor diverse merken. U kunt ons bereiken via sales@alcadis.nl of 030 – 65 85 125