Gratis Wi-Fi voor bezoekers en deelnemers Military Boekelo-Enschede

Ruckus Promo acties 2020

Tijdens de Military Boekelo van 8 tot en met 11 oktober, een van de grootste paardentopsportevenementen van Nederland, konden de ruim 60.000 bezoekers en kleine 2.000 medewerkers, vrijwilligers en deelnemers gratis gebruik maken van een draadloze internetverbinding. Het Stedelijk Lyceum in Enschede verzorgde in samenwerking met ict-dienstverlener Infotheek de ict-infrastructuur voor het internationale evenement. Dit jaar was op het gehele hoofdterrein voorzien van een dekkend Wi-Fi netwerk met behulp van access points van sponsor Ruckus.

De IT-afdeling van het Stedelijk Lyceum is verantwoordelijk voor de ict-voorzieningen tijdens de Military Boekelo. Din Zwan, hoofd automatisering van het Stedelijk Lyceum: “We regelen al jaren de flexibele werkplekken voor medewerkers en juryleden en zorgen voor de netwerkverbindingen. Sinds een paar jaar hebben we ook aansluiting op het glasvezelnetwerk dat vlak langs het evenementterrein loopt. De volgende stap was om een goed WiFi-netwerk op te zetten voor de deelnemers, vrijwilligers en medewerkers. Tot vorig jaar was dat nog een beetje een houtje-touwtje netwerk. Dit jaar hebben we Ruckus bereid gevonden ons als sponsor te ondersteunen. Via Infotheek hebben we nu tien hoogwaardige Ruckus access points kunnen inzetten die voor een dekkend high density draadloos netwerk zorgden op het gehele hoofdterrein. Bovendien konden we steeds bijhouden hoeveel ‘clients’ actief waren op het open netwerk en dat gaf ons en de organisatie een goed beeld van de drukte en de bezoekersstromen.”

De Military Boekelo is een internationaal evenement dat jaarlijks de top van de wereldwijde paardensport en vele tienduizenden bezoekers trekt . Vorig jaar waren er ruim 60.000 bezoekers, de verwachting na de eerste dag is dat het er dit jaar weer meer zullen zijn. Deelnemers komen verspreid over drie dagen uit in drie disciplines: dressuur, cross country en springen. Het cross country parcours voert de ruiters en amazones door het mooie Twentse coulisselandschap. Bezoekers komen voor de sport en voor ontspanning op de grote Military Fair met ruim 100 standhouders.

Over Ruckus Wireless

Ruckus Wireless Inc. (NYSE: RKUS), met het hoofdkantoor in het Californische Sunnyvale, is een wereldwijde leverancier van high-end draadloze oplossingen voor de snelgroeiende markt van mobiele internetinfrastructuur. Het bedrijf beschikt over een breed scala aan indoor en outdoor Smart WiFi producten voor mobiele telecomproviders, ISP’s en grote ondernemingen en heeft meer dan 52.000 eindgebruikers wereldwijd. Ruckus Wireless is gespecialiseerd in oplossingen op het gebied van de WiFi-capaciteit en -dekking, waarbij er veel uitdagingen zijn door de enorme groei in verkeer op draadloze netwerken door mobiele apparaten zoals smartphones en tablets. Ruckus maakt en patenteert state-of-the-art draadloze spraak-, video- en datatechnologie-innovaties, zoals adaptieve antenne-arrays die het signaalbereik vergroten, de datasnelheid verhogen en interferentie voorkomen. De oplossingen zorgen voor een consistente en betrouwbare distributie van multimediacontent en -diensten met hoge prioriteit via standaard 802.11 Wi-Fi.

Bron: Persberichten.com