(Junior) Marketing- en communicatiemedewerker

nieuwsbrief-banner-alcadis

Functieomschrijving

Ben jij op zoek naar een startersfunctie of een tweede stap in je carrière? En wil jij je communicatieve skills inzetten bij een groeiend ICT bedrijf? Kom dan werken bij Alcadis als (junior) marketing- en communicatiemedewerker!

Marketing & Communicatie bij Alcadis

Werken bij Alcadis als marketing- en communicatiemedewerker betekent afwisseling. Geen dag is hetzelfde! Jouw takenpakket is namelijk heel divers. In deze rol beheer en optimaliseer je onze websites en webshop. Jij begrijpt (of wilt leren) wat je moet doen om ervoor te zorgen dat wij goed zichtbaar zijn in Google. Twee keer per maand versturen we ook een nieuwsbrief waarvoor jij de content zal creëren. Daarnaast zijn wij als organisatie actief op social media en werken wij aan onze online zichtbaarheid door te adverteren in Google Ads. Jij bent dé kracht voor al onze communicatie-uitingen en wordt blij als alles er piek fijn uitziet.

Binnen de afdeling Marketing & Communicatie is teamwork erg belangrijk. Je moet namelijk in staat zijn om de benodigde input te halen bij collega’s of onze leveranciers. Collega’s of leveranciers zijn nodig voor de inhoudelijke kennis en als marketeer ga jij dan aan de slag met het herschrijven en opmaken van de informatie. Zo streven we samen naar een mooi eindresultaat!

Jouw werkzaamheden

Als marketing- en communicatiemedewerker ben je verantwoordelijk voor de online communicatie over Alcadis en de merken uit ons portfolio. Je denkt mee hoe Alcadis zich als bedrijf nog beter online kan positioneren en bedenkt toffe ideeën om (nieuwe) klanten aan ons te binden. Hierbij horen onderstaande werkzaamheden.

 • Schrijven van content (ICT/telecom georiënteerd)
 • Ondersteuning bij de communicatie naar onze (potentiele) partners via mailings, social media, persberichten, advertsing, etc.
 • Het beheren en optimaliseren van onze websites en webshop.
 • Ondersteuning bij marketingcampagnes. Zowel online (advertising) als offline (direct mailings etc.)
 • Grafische werkzaamheden met de Adobe Creative Cloud. Dit begint bij het simpelweg re-sizen van webshopafbeeldingen en kan eventueel later uitgebreid worden naar het opmaken van afbeeldingen, flyers, roll-up banners, etc.
 • Vanwege corona zijn er geen trainingen en seminars, maar we gaan ervan uit dat dit in de nabije toekomst wel weer zal plaatsvinden. Dan zal jij hierbij ook ondersteunen.

Maar daarnaast is er ook ruimte voor eigen inbreng. Weet jij bijvoorbeeld al veel van video of marketing automation en wil jij dit samen met ons binnen Alcadis naar een hoger niveau brengen?  Die enthousiasme vinden wij alleen maar leuk!

Jouw profiel  

 • Je vindt het leuk om teksten te schrijven. Ervaring met ICT-gerelateerde onderwerpen is mooi meegenomen.
 • Je bent bekend met WordPress of hebt ervaring met een gelijkwaardig CMS-systeem.
 • Je wilt graag meer leren over SEO, SEA, E-mail Marketing en bent gedreven om hiermee aan de slag te gaan.
 • Ervaring met Adobe Creative Cloud of videomarketing is een pré.
 • Je beheerst de Nederlandse taal, zowel in woord als geschrift, perfect en kunt je ook verstaanbaar maken in het Engels.
 • Je bent in het bezit van een HBO diploma op het gebied van marketing en (digitale) communicatie.
 • Voor deze functie dien je fulltime beschikbaar te zijn

Dit bieden wij jou

Alcadis is een informele organisatie. We kiezen voor een goede balans tussen werk en privé. Eigen verantwoordelijkheid, initiatief nemen en persoonlijke ontwikkeling staan bij ons hoog in het vaandel. Je komt te werken in een hecht team. Het gaat nu even anders, maar normaal gesproken lunchen we gezellig met elkaar in ons bedrijfsrestaurant. Uiteraard krijg je een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket: marktconform salaris met bonusstructuur, laptop, collectieve pensioenopbouw, 40-urige werkweek en 25 vrije dagen.

Meer informatie over Alcadis

Alcadis is een Value Added Distributeur en innovatieve netwerkspecialist met een focus op breedband en draadloze connectiviteit. Met een geavanceerd productportfolio en onze professional services zijn wij een waardevolle partner voor internet service providers, operators en een breed partnerkanaal. Wij zijn een groeiende organisatie waardoor wij continu op zoek zijn naar nieuwe collega’s. Techniek en service staat bij ons hoog in het vaandel.

Interessante baan voor jou?

Je kan solliciteren op onze website of je motivatie en cv naar sollicitaties@alcadis.nl te sturen. Je hoort zo snel mogelijk per e-mail of telefonisch van ons. Voor vragen over de sollicitatieprocedure of de inhoud van deze functie kun je contact opnemen met Petra Miltenburg via sollicitaties@alcadis.nl of 030-65 85 125.

Onderstaande bedrijfsanimatie vertelt het verhaal van Alcadis: wat doen we en waarom doen we dat?

Alcadis zit gevestigd in Houten. Hopelijk tot snel!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.