helamco Arena-Telenet-Ruckus-934x1400

Telenet realiseert super high-capacity MU-MIMO Wi-Fi netwerk in AFAS Stadion

Telenet heeft opnieuw een super high-capacity MU-MIMO 802.11ac Wave 2 Wi-Fi netwerk in een stadion gerealiseerd. Dit keer gaat het om het AFAS stadion, de thuishaven van KV Mechelen, dat zich nu ook mag wagen aan een volledig ‘connected stadion’ omgeving. Via dit netwerk hebben 18.500 fans toegang tot dit gratis hoogwaardig Wi-Fi netwerk. Voor de realisatie van het netwerk is er gebruik gemaakt van de Smart Wi-Fi apparatuur van Ruckus. Hierdoor wordt overal in het stadion de beste Wi-Fi geboden voor video-, telefonie- en internetdiensten. Daarnaast is het netwerk geschikt voor plaatsbepalingsdiensten (LBS) en toekomstige innovaties.

De hoogste kwaliteit

Tijdens de thuiswedstrijd in de play-off van afgelopen zaterdag 9 april tegen Lokeren waarbij 26.000 sessies zijn geteld, hebben de fans actief hun ervaringen online kunnen delen met familie en vrienden. Eerder is het netwerk, tijdens de thuiswedstrijd van 27 februari, waarbij 3.000 fans actief gebruik maakte van het netwerk, ook al uitvoerig getest. Toen werd er maar liefst 87 GB aan data verbruikt. Het AFAS stadion is het tweede stadion in België dat Telenet voorziet van een super high-capacity MU-MIMO 802.11ac Wave 2 Wi-Fi netwerk. De Telenet ‘Play Sports’ propositie wordt hierdoor een ware beleving. Met de Telenet Play Sports App kunnen fans live sport kijken, extra wedstrijdinformatie raadplegen en Terugkijk TV starten op ieder mobiel scherm.

Om de kwaliteit van de dienstverlening te waarborgen, werkt Telenet samen met Alcadis en Ruckus. Alcadis is Carrier Partner van Ruckus in de Benelux. Het netwerk in het AFAS stadion wordt permanent gemonitord waardoor de kwaliteit en veiligheid van de diensten zijn verzekerd.

Wave 2 technologie

Ook in het AFAS stadion is gekozen voor Multi-User MIMO technologie. Deze technologie is onderdeel van de nieuwste 802.11ac Wave 2 Wi-Fi standaard waarbij meerdere gebruikers gelijktijdig toegang hebben tot de maximale capaciteit van het access point. Hierdoor wordt de totale capaciteit van het Wi-Fi netwerk aanzienlijk verhoogd met een ongekende gebruikerservaring als resultaat.

Super high-capacity Wi-Fi

De Ruckus producten worden wereldwijd in talloze high-density omgevingen gebruikt met speciaal ontwikkelde high-capacity producten voor stadions. Voor Alcadis is het AFAS stadion het vierde stadion dat zij voorziet van een super high-capacity Wi-Fi netwerk met de producten van Ruckus. Alcadis heeft als netwerkspecialist ook de benodigde onderliggende redundante infrastructuur in het stadion geïmplementeerd.

Bekijk meer informatie over het project →