helamco Arena-Telenet-Ruckus-934x1400

Telenet realiseert super high-capacity MU-MIMO Wi-Fi netwerk in AFAS Stadion

Telenet heeft opnieuw een super high-capacity MU-MIMO 802.11ac Wave 2 Wi-Fi netwerk in een stadion gerealiseerd. Dit maal gaat het om het AFAS stadion, de thuishaven van KV Mechelen, dat zich nu ook mag bogen op een volledig ‘connected stadion’ omgeving. Via dit netwerk hebben 18.500  fans toegang tot dit gratis hoogwaardig Wi-Fi netwerk.

Voor de realisatie van dit netwerk is er gebruik gemaakt van de Smart Wi-Fi apparatuur van Ruckus Wireless. Hierdoor wordt overal in het stadion de beste Wi-Fi geboden voor video-, telefonie- en internetdiensten. Daarnaast is het netwerk geschikt voor plaatsbepalingsdiensten (LBS) en toekomstige innovaties.

De hoogste kwaliteit

Tijdens de thuiswedstrijd in de play-off 2 van afgelopen zaterdag 9 april tegen Lokeren waarbij 26.000 sessies zijn geteld, hebben de fans actief hun ervaringen online kunnen delen met familie en vrienden.

Eerder is het netwerk, tijdens de thuiswedstrijd van 27 februari, waarbij 3.000 fans actief gebruik maakte van het netwerk, ook al uitvoerig getest. Toen werd er maar liefst 87 GB aan data verbruikt.

Het AFAS stadion is het tweede stadion in België dat Telenet voorziet van een super high-capacity MU-MIMO 802.11ac Wave 2 Wi-Fi netwerk. De Telenet ‘Play Sports’ propositie wordt hierdoor een ware beleving. Met de Telenet Play Sports App kunnen fans live sport kijken, extra wedstrijdinformatie raadplegen en Terugkijk TV starten op ieder mobiel scherm.

Om de kwaliteit van de dienstverlening te waarborgen, werkt Telenet samen met Alcadis en Ruckus Wireless. Alcadis is Carrier Partner van Ruckus Wireless in de Benelux. Het netwerk in het AFAS stadion wordt permanent gemonitord waardoor de kwaliteit en veiligheid van de diensten zijn verzekerd.

Wave 2 technologie

Ook in het AFAS stadion is gekozen voor Multi-User MIMO technologie. Deze technologie is onderdeel van de nieuwste 802.11ac Wave 2 Wi-Fi standaard waarbij meerdere gebruikers gelijktijdig toegang hebben tot de maximale capaciteit van het access point. Hierdoor wordt de totale capaciteit van het Wi-Fi netwerk aanzienlijk verhoogd met een ongekende gebruikerservaring als resultaat.

Super high-capacity Wi-Fi

De Ruckus Wireless producten worden wereldwijd in talloze high-density omgevingen gebruikt met speciaal ontwikkelde high-capacity producten voor stadions. Voor Alcadis is het AFAS stadion het vierde stadion dat zij voorziet van een super high-capacity Wi-Fi netwerk met de producten van Ruckus Wireless. Alcadis heeft als netwerkspecialist ook de benodigde onderliggende redundante infrastructuur in het stadion geïmplementeerd.

Over Telenet

Telenet spitst zich toe op het leveren van breedbandinternet, vaste en mobiele telefoniediensten en kabeltelevisie, aan gebruikers in Vlaanderen en Brussel via een hybride fiber-coaxnetwerk. Telenet is gevestigd in Mechelen, maar beschikt over contactcenters in Herentals, St-Truiden en Aalst en over regionale sites voor het verlenen van technische bijstand, verspreid over heel Vlaanderen. Telenet levert eveneens professionele communicatiediensten aan bedrijven in België en Luxemburg. De hoofdaandeelhouder van Telenet is Liberty Global.

Over Alcadis

Alcadis, gevestigd in Houten (NL), is de innovatieve netwerkspecialist met een focus op breedband en draadloze connectiviteit. Met professional services en een innovatief productportfolio is Alcadis een waardevolle partner voor service providers, operators en een breed partnerkanaal. In samenwerking met partners ontwerpt, realiseert en onderhoudt Alcadis duurzame private en publieke netwerken die klaar zijn voor het leveren van geavanceerde services. Alcadis is Carrier Partner, Value Added Distributor en Authorized Training Partner van Ruckus Wireless in de Benelux.

Over Ruckus Wireless

Ruckus Wireless, gevestigd in Sunnyvale (NYSE:RKUS) is een wereldwijde leverancier van geavanceerde draadloze oplossingen voor de mobiele infrastructuur markt. Het productportfolio omvat indoor en outdoor ‘Smart Wi-Fi’ access points, controllers en applicaties. De oplossingen worden geleverd via een partnerkanaal aan Enterprise, telecomproviders  & operaters met inmiddels 44.000 eindklanten. Dankzij gepatenteerde technologieën zoals Beamflex+ levert de Wi-Fi apparatuur van Ruckus Wireless superieur dekking, betrouwbaarheid en gebruikersgemak.