Wi-Fi 6E

Webinar over de 802.11ac Wi-Fi technologie en Multi-User MIMO

Wi-Fi 6E

Op 15 september heeft Alcadis een webinar verzorgd over de nieuwste Wi-Fi standaard: 802.11ac. Hierin zijn wij dieper gedoken in de 802.11ac technologie, het verschil tussen de wave 1 en wave 2 release en Multi-User MIMO. De IEEE 802.11ac standaard is ontworpen om meer capaciteit en bandbreedte te bieden. Deze Wi-Fi standaard is geïntroduceerd in 2014, waarna er in 2015 Wave 2 is gekomen. Met 802.11ac is het mogelijk om hogere snelheden te krijgen op de 5GHz band, afhankelijk van de afstand tussen de client en het access point. Hoe dichterbij, hoe hoger de snelheden zijn. Met deze Wi-Fi standaard is er ook minder interferentie door middel van NULLING ofwel NOTCHING. Hiermee worden de uitgezonde signalen van iedere antenne gefaseerd om ervoor te zorgen dat deze niet met elkaar interfereren.



Single-User MIMO vs Multi-User MIMO

Het grootste voordeel van Wave 2 is dat er nu Multi-User MIMO mogelijk is. Hiermee kan een access point met meerdere clients tegelijkertijd communiceren. Met wave 2 802.11ac kunnen er vanuit de 4 antennes 4 streams richting de client worden gestuurd. Bij Single-User MIMO was het slechts mogelijk om naar 1 client tegelijkertijd te communiceren.

Tx Beamforming

Met Tx Beamforming wordt er gekeken hoe sterk devices aan het praten zijn met het access point en omgekeerd om het juiste signaal te kunnen verzenden.  Met TxBF, zendt het 802.11ac access point een test transmissie uit naar het dichtstbijzijnde apparaat. Vervolgens reageert het apparaat hierop met specifieke statistieken over de signaalsterkte. Deze feedback wordt gebruikt door het AP om te bepalen en/of hoe het Wi-Fi signaal via verschillende antennes wordt verzonden.

Ondersteunende producten van 802.11ac Wave 2

Voor het gebruik van 802.11ac moeten de access points deze standaard kunnen ondersteunen.  Producten die al op de markt zijn die deze standaard ondersteunen en deze functionaliteiten bevatten zijn:

  • Ruckus zoneFlex R710. Dit Ruckus Wireless access point biedt multi-gigabit Wi-Fi en ongekende capaciteit. Daarnaast biedt maximale doorvoersnelheden tot wel 1733 Mbps op de 5GHz en 800 Mpbs op de 2.4 GHz band. Hiermee kunt u tot wel 500 geauthentiseerde gebruikers ondersteunen. Mocht u meer informatie willen over Ruckus Wireless en 802.11ac nodigen wij u graag uit voor de Ruckus Wireless Dog Day.
  • OmniAccess IAP325. Dit access point van Alcatel-Lucent Enterprise biedt maximale doorvoersnelheden van 1,7 Gbps op de 5GHz band en 800 Mbps op de 2.4GHz band. Hiermee is dit access point één van de snelste die momenteel op de markt verkrijgbaar is. De IAP-325 kan worden ingezet als Instant Access Point waarbij dit access point kan opereren als virtuele controller. Voor meer informatie over de producten van Alcatel-Lucent Enterprise nodigen wij u graag uit voor het Alcatel-Lucent WLAN Seminar.

Indien u nog vragen heeft naar aanleiding van dit webinar kunt u contact met onze salesafdeling opnemen via sales@alcadis.nl of via 030 – 65 85 125.