Wi-Fi Alliance introduceert Wi-Fi CERTIFIED EasyMesh

De Wi-Fi Alliance heeft nu Wi-Fi EasyMesh geïntroduceerd. Deze nieuwe standaard maakt het mogelijk dat meerdere access points van verschillende fabrikanten kunnen samenwerken in één geheel netwerk. Zo zorgt EasyMesh voor een slimme en efficiënte Wi-Fi omgeving voor in huis en outdoor omgevingen.

Wi-Fi EasyMesh is zeer eenvoudig te installeren en te gebruiken. De nieuwe netwerk-setup en device onboarding zorgt voor minimale gebruikershandelingen. Nadat het netwerk is opgezet, controleert het netwerk zichzelf om te zorgen voor de meest optimale prestaties. Wi-Fi EasyMesh zorgt ervoor dat access points van verschillende fabrikanten met elkaar kunnen samenwerken in één netwerk. Wanneer gebruikers van het netwerk zich door de locatie heen bewegen schakelen zij dus eenvoudig van het ene naar het andere access point over. Wi-Fi EasyMesh-netwerken kunnen ook de structuur van het netwerk wijzigen op basis van veranderende omstandigheden om een ​​consistente gebruikerservaring te bieden.

Wi-Fi EasyMesh biedt de volgende mogelijkheden voor Wi-Fi-netwerken:

  • Flexibel ontwerp: zorgt voor de beste plaatsing van meerdere access points met een betere dekking.
  • Eenvoudige installatie: biedt automatische device onboarding en configuratie.
  • Netwerkintelligentie: zelforganiserend en zelfoptimaliserend netwerk verzamelt informatie en reageert op netwerkomstandigheden om de prestaties te maximaliseren.
  • Effectieve taakverdeling: leidt apparaten naar de beste verbinding en voorkomt interferentie.
  • Schaalbaarheid: maakt de toevoeging van Wi-Fi EasyMesh access points van meerdere fabrikanten mogelijk.

Kwaliteit Wi-Fi zonder complicaties

De groei van Wi-Fi apparaten en streaming-services die thuis gebruikmaken van Wi-Fi connectiviteit hebben geresulteerd in de behoefte aan slimmere Wi-Fi netwerken die een uitgebreide en betrouwbare dekking bieden.

Met Wi-Fi EasyMesh gecertificeerde producten, die op de markt zullen komen, profiteren zowel consumenten als serviceproviders door volledig dekkende netwerken te leveren die op intelligente wijze beheerd worden met minimale tussenkomst van de gebruiker. De technologie is zeer schaalbaar, waardoor gebruikers eenvoudig draadloze access points kunnen toevoegen waar nodig. Gebouwd op de belofte van Wi-Fi CERTIFIED, bieden Wi-Fi EasyMesh-netwerken een grotere keuze aan producten van verschillende fabrikanten.

bron:www.wi-fi.org

Meer informatie over Wi-Fi EasyMesh kunt u hier lezen →