Zo kunt u ouderen in verzorgings- en verpleeghuizen helpen met gratis beeldbellen

De coronacrisis raakt iedereen, maar de ouderen in verzorgings- en verpleeghuizen misschien nog wel extra hard; zij mogen helemaal geen bezoek ontvangen en dat terwijl zij juist zo afhankelijk van bezoek door kinderen en kleinkinderen, daar kijken ze enorm naar uit. Beeldbellen kan een cruciale oplossing zijn tegen vereenzaming en isolement van deze ouderen.

De experts van Alcadis hebben daarom een korte handleiding geschreven over hoe mensen gratis kunt beeldbellen met behulp van Skype en Hangouts. Het enige wat u nodig heeft, is een goede Wi-Fi verbinding en een tablet! Dus bent u een IT-dienstverlener met klanten in de zorg? Lees dan snel verder zodat we er samen ervoor kunnen zorgen dat eenzame ouderen weer verbonden worden met hun dierbaren.

Gratis beeldbellen met Skype

Skype is een oplossing van Microsoft en werkt nagenoeg op alle apparaten. In dit artikel leggen we uit hoe Skype geïnstalleerd kan worden op een Android of iOS apparaat.

Installatie iOS

De Skype app is te vinden in de standaard App Store. Let er wel op dat u kiest voor “Skype voor iPad” en niet “Skype voor bedrijven”.

Na het downloaden krijgt u bij het opstarten van de app de vraag om de gebruiker aan te melden of een account aan te maken. Dit kan bijvoorbeeld een bestaand Microsoft-account zijn.

Installatie Android

De Skype app is te vinden in de standaard Play Store. Let er op dat u kiest voor de standaard Skype variant zoals te zien op onderstaande afbeelding en niet de “Skype for Business” versie.

Installatie Skype Android

Na het downloaden krijgt u bij het opstarten van de app de vraag om de gebruiker aan te melden of een account aan te maken. Dit kan bijvoorbeeld een bestaand Microsoft-account zijn.

Gratis beeldbellen met Hangouts

Hangouts is een oplossing van Google en werkt ook op nagenoeg alle apparaten. Ook voor Hangouts leggen we uit hoe deze applicatie geïnstalleerd kan worden op een Android of iOS apparaat.

Installatie iOS

De Hangouts app is te vinden in de standaard App Store. Let er wel op dat u de standaard Hangouts app kiest, zie ook onderstaand screenshot.

Na het downloaden moet u bij het opstarten van de app een Google account kiezen of aanmaken dat u voor Hangouts wilt gebruiken.

Installatie Android

Op veel Android toestellen is de Hangouts app al standaard aanwezig, als dit niet het geval is dan kunt deze downloaden uit de standaard Play store. Let er wel op dat u de standaard Hangouts app kiest, zie ook onderstaande afbeelding.

Installatie Hangouts Android

Na het downloaden moet u bij het opstarten van de app een Google account kiezen of maken dat u voor Hangouts wilt gebruiken. Op een Android toestel kan dat bijvoorbeeld het al aanwezige Google account zijn.

Op de sites van de makers is verdere info te vinden voor bijvoorbeeld troubleshooting:

Stay in touch but keep your distance