3 redenen waarom een Wi-Fi netwerk enorm belangrijk is voor in de horeca

Het is in steeds meer horecagelegenheden al mogelijk om via een QR-code, app of tablet een bestelling door te geven. Maar de mogelijkheden van het gebruik van Wi-Fi in de horeca gaan nog een stuk verder. In het restaurant van de toekomst doet u uw bestelling via een tablet en wordt het eten klaar gemaakt  en geleverd door een robot. Een situatie die start met een goed Wi-Fi netwerk.

Wij zijn niet de enige die dat denken. In een recent artikel stelt onze partner TP-Link ook “dat het hebben van een goed Wi-Fi netwerk in de horecabranche een must is”. Er zijn verschillende voordelen:

  1. Het aanbieden van een betrouwbaar en veilig netwerk opent de deuren voor gratis promotie. Het is nu populair onder klanten om een foto van hun eten op social media te delen. De trend heet ook wel foodstagramming. Een sterk netwerk is hier nodig om op de behoefte van de klant in te spelen.
  2. Werken in horecagelegenheden is steeds normaler geworden na Covid-19. Klanten blijven daardoor ook langer op één plek. Wanneer een locatie een goed netwerk heeft speelt dit in op deze behoefte.
  3. Het hebben van een netwerk stelt horecagelegenheden ook in staat om eenvoudig klantdata te verzamelen. Zoals social media-accounts en contactgegevens. Deze gegevens kunnen later gebruikt worden om verschillende campagnes uit te rollen.

Een netwerk creëren is zeer eenvoudig

Het creëren van een netwerk klinkt misschien ingewikkeld, maar het kan zeer gemakkelijk met de Omada SDN oplossing! Met Omada SDN kunt u eenvoudig alle netwerkoplossingen van TP-Link opstarten en beheren. Niet alleen access points, maar ook gateways, Cloud controllers en switches kunnen met SDN in de Cloud centraal beheerd worden vanuit één overzichtelijk dashboard.

Zo kan de eigenaar van de horecagelegenheid zelf bepalen wie er toegang krijgt tot het netwerk, het netwerk van de klanten personaliseren en zonder kabels de netwerkcapaciteit op- en afschalen. Er is dus geen IT-team meer nodig voor het beheren van het Wi-Fi netwerk. Een netwerk creëren is niet alleen eenvoudig; een netwerk beheren ook.

Kom met ons in contact

Bent u ook opzoek naar een manier om te blijven innoveren in de horeca? Begin dan met een goed Wi-Fi netwerk. Bekijk het volledige portfolio van TP-Link op onze webshop. Of neem contact met ons op via sales@alcadis.nl of 030 – 65 85 125.