TP-Link Omada Software Defined Networking (SDN)

TP-Link Omada SDN Promo

Naast de OC200 Cloud controller en het gecentraliseerde Cloud managementplatform, is er een nog efficiëntere en gemakkelijkere methode om uw netwerk te beheren: TP-Link Omada Software Defined Networking. Met Omada SDN kunt u gemakkelijk alle netwerkoplossingen van TP-Link beheren. Niet alleen access points, maar ook de gateways, cloud controllers en switches kunnen met SDN in de cloud centraal beheerd worden vanuit een overzichtelijk dashboard.

Wat is SDN ?

Software-gedefinieerde (SDN) netwerken zijn ontworpen om een oplossing te kunnen bieden voor het complexe en arbeidsintensieve beheer van de huidige statisch gedefinieerde netwerken. SDN-oplossingen maken gebruik van een centrale database met informatie over alle componenten in het netwerk en de instellingen van al die apparaten. In de SDN-oplossing legt de beheerder policies vast, waarmee de SDN-controller automatisch configuratiebestanden genereert. Deze configuratiebestanden worden vervolgens automatisch verspreid naar alle apparaten in uw LAN/WAN netwerk.

Met SDN kunnen beheerders in sneltreinvaart (nieuwe) netwerkdiensten uitrollen, het operationele beheer van netwerken stroomlijnen en netwerkfuncties verregaand automatiseren, zonder dat er interventie vereist is.

Die aanpak zagen we tot nu toe vooral toegepast in de Large Enterprise markt, maar met Omada, is SDN voor iedereen weggelegd.

De technische innovaties van Omada SDN

Er zijn drie technologische innovaties die Omada SDN helpen om snel en gemakkelijk beheer van uw netwerk mogelijk te maken:

Artificial Intelligence

  • Past automatisch de kanaalinstellingen en zendvermogensniveaus van aangrenzende access points aan
  • Analyseert potentiële netwerkproblemen, stuurt gebruikers waarschuwingen en stelt oplossingen voor
  • Lost signaalinterferentie tussen de verschillende access points in het netwerk en netwerkproblemen op
  • Verdeelt clients over de beschikbare access points

Zero Touch Provision

  • Maakt het configureren en uitrollen van een netwerk makkelijker
  • Levert kostenbesparing op aangezien uw engineers niet meer on-site bij de klant de access points dienen te configureren

Automation

  • Voert automatisch periodieke configuratie van instellingen van netwerkcomponenten aan de hand van policies en profielen uit
  • Voert volautomatische firmware-updates op afstand uit
  • Auto-configuratie van VPN verbindingen waardoor vestigingen razendsnel, veilig en kosteneffectief met elkaar verbonden kunnen worden via IPsec VPN-verbindingen.

Kiest u voor Cloud-Based of Hybride?

De Omada SDN biedt twee soorten SDN controllers: een Cloud-Based Controller en een Hybride-Cloud Controller, waar de controller in uw eigen ‘private cloud’ staat. Dit geeft u maximale keuzevrijheid, volledige controle over het hele netwerk en toegang tot uw netwerk vanaf elk apparaat waar ook ter wereld.

Bij gebrek aan kennis of tijd, kunt u het best kiezen voor de Omada Cloud-only optie. TP-Link houdt de veiligheid en stabiliteit van uw bedrijfsnetwerk dan voor u in stand. Als u de beschikking heeft over technisch personeel, dan kunt u kiezen voor de hybride controller.

Welke producten zijn compatibel met Omada SDN?

Naast nieuwe access points, switches, gateways en cloud controller zal ook een deel van het huidige TP-Link assortiment gebruik kunnen maken van de Omada SDN. TP-Link heeft verschillende documenten en video’s beschikbaar gesteld om u te helpen met het configureren.

Een overzicht van de producten die geschikt zijn voor Omada SDN vind u in onze webshop.

Houd de firmware van uw producten up-to-date

Voor een correcte werking van Omada SDN is het belangrijk om de firmware van de apparatuur up-to-date te houden. U kunt de firmware gemakkelijk downloaden op de website van TP-Link. Per product is er aparte firmware beschikbaar.

ProductFirmware
EAP660 HDDownload nu
EAP650Download nu
EAP620 HDDownload nu
EAP610Download nu
EAP610-outdoorDownload nu
EAP265 HDDownload nu
EAP245Download nu
EAP235-WallDownload nu
EAP230-WallDownload nu
EAP225Download nu
EAP225-OutdoorDownload nu
EAP225-WallDownload nu
EAP110-OutdoorDownload nu
OC200Download nu
OC300Download nu
Omada SDN Software ControllerDownload nu
TL-SX3016FDownload nu
TL-SX3008FDownload nu
TL-SG3452PDownload nu
TL-SG3452Download nu
TL-SG3428XMPDownload nu
TL-SG3428XDownload nu
TL-SG3428Download nu
TL-SG3210XHP-M2Download nu
TL-SG3210Download nu
TL-SG2428PDownload nu
TL-SG2218Download nu
TL-SG2210PDownload nu
TL-SG2210MPDownload nu
TL-SG2008PDownload nu
TL-SG2008Download nu
ER605 (TL-R605)Download nu
ER7206 (TL-ER7206)Download nu
ER8411Download nu

Wilt u meer weten over de Omada SDN oplossing?

De salesmedewerkers van Alcadis staan voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden. U kunt contact opnemen door een mail te sturen naar sales@alcadis.nl . Wilt u liever bellen? Ook dat kan! Wij zijn bereikbaar via 030 65 85 125.