Wat is Omada?

Omada is een zakelijke draadloze netwerkoplossing die flexibel, veilig en gemakkelijk te implementeren is. De access points (AP) in de productfamilie zijn eenvoudig te beheren met o.a. de Omada Cloud Controller, Omada Software Controller en/ of de Omada app. Alle benodigde tools om volledig netwerken remote te beheren vanaf uw laptop of telefoon. Bovendien zijn de APs uitgerust met captive portal opties voor eenvoudige inlog.

Een zakelijke draadloze netwerkoplossing die flexibel, veilig en gemakkelijk te implementeren is

De beste oplossing voor het MKB

Indrukwekkende prestaties

De combinatie van krachtige chipsets, Wi-Fi 6 (802.11ax) standaard, MU-MIMO, seamless roaming en mesh modus zorgen voor uitstekende, betrouwbare prestaties.

Centraal beheer

De Omada Cloud Controller en Software Controller stellen gebruikers in staat om uw hele netwerk centraal te beheren in één overzicht.

Hoog gebruiksgemak

De producten zijn ontzettend gebruiksvriendelijk en intuïtief, daardoor is er geen speciale training vereist om aan de slag te gaan met de serie.

Omada APs beheren is zeer eenvoudig

Er zijn verschillende manieren om het Omada portfolio te beheren. Zo is er de gratis downloadbare Omada Software Controller. Deze software stelt u in staat om één of meerder netwerken van Omada access points centraal te beheren in de Cloud. Juist op zoek naar een veilige, fysieke hardware controller waarop de Cloud software al is geïnstalleerd. Bekijk eens de OC200. Er is daarnaast een SDN-controller, genaamd Omada SDN. Deze stelt u in staat om niet alleen APs, maar ook gateways, Cloud controllers en switches via de Cloud te beheren.

De belangrijkste features van de Omada Cloud:
  • Uitgebreide captive portal mogelijkheden

    Dit helpt om alleen geautoriseerde gasten toegang tot het netwerk te verlenen aan de hand van gebruiksvriendelijke authenticatiemethodes. De toevoeging van SMS- en Facebook-authenticatie maakt het nog makkelijk voor gasten om te verbinden met het netwerk.

  • Planningsopties

    Er kan bijvoorbeeld ingesteld worden om het access point automatisch opnieuw op te starten of de Wi-Fi in en uit te schakelen op een bepaald tijdstip.

  • Apparaten beheren

    Houd de status van de apparaten in real-time in de gaten, beperk de bandbreedte en blokkeer niet-vertrouwde apparaten en zorg zo voor betere algemene netwerkprestaties.

Beheeroptie 4: De Omada app

Met deze intuïtieve app zijn gebruikers in staat om Omada access points (EAP’s) te configureren en beheren. Instellingen wijzigen, netwerkstatus controleren en apparaten beheren: het kan allemaal eenvoudig via uw smartphone of tablet. De app kan gebruikt worden als de access points gewoon standalone beheerd worden, daarnaast kan de app ook samenwerken met de Omada Controllers.

1. Standalone modus
De standalone modus is ontworpen voor het direct beheren van de access points zonder tijd te moeten besteden aan het configureren van een controller. Elke EAP wordt afzonderlijk beheerd. Deze modus wordt aanbevolen voor netwerken die slechts een paar access points hebben en die alleen basisfuncties vereisen, zoals een thuisnetwerk.

2. Controller modus
Controller-modus werkt samen met een Omada Software Controller of een hardware Cloud Controller en is geschikt voor het centraal beheren van meerdere EAP’s. Met de controller-modus kunt u uniforme draadloze instellingen configureren en automatisch synchroniseren met alle EAP’s in het netwerk. In vergelijking met de stand-alone modus zijn er meer configuratie-opties beschikbaar in de controller-modus.

U kunt EAP’s op twee manieren beheren in de Controller-modus: via Local Access of Cloud Access. In de Local Access-modus kan de Omada-app EAP’s beheren wanneer de controller en uw mobiele apparaat zich in hetzelfde subnet bevinden. In de Cloud Access-modus heeft de Omada App via het internet toegang tot de Controller, zodat u uw EAP’s kunt beheren waar u ook bent.

De app is gratis te downloaden in de Play Store en AppStore.

Nieuwsgierig geworden?

Vertel ons meer over uw aankomende Wi-Fi project en we denken graag met u mee over een passende oplossing!