Een zakelijke Wi-Fi oplossing die flexibel, veilig en gemakkelijk te implementeren is

TP-Link biedt met Omada een zakelijke draadloze netwerkoplossing die flexibel, veilig en gemakkelijk te implementeren is. De access points uit de serie zijn gemakkelijk te beheren via de Omada Cloud Controller, de Omada Software Controller en de intuïtieve Omada-app. Hiermee zijn gebruikers in staat om volledige netwerken remote te beheren. Bovendien zijn de access points uitgerust met captive portal opties. Doordat SMS- en Facebook-authenticatie ook mogelijk is, wordt het voor gasten nog makkelijker te verbinden met uw Wi-Fi netwerk.

Indrukwekkende prestaties

De combinatie van krachtige chipsets, Wi-Fi 6 (802.11ax) standaard, MU-MIMO, seamless roaming en mesh modus zorgen voor uitstekende, betrouwbare prestaties.

Centraal beheer

De Omada Cloud Controller en Software Controller stellen gebruikers in staat om uw hele netwerk centraal te beheren in één overzicht.

Hoog gebruiksgemak

De producten zijn ontzettend gebruiksvriendelijk en intuïtief, daardoor is er geen speciale training vereist om aan de slag te gaan met de serie.

De verschillende beheermogelijkheden binnen de Omada-serie

De access points uit de serie kunnen standalone worden ingezet en daarnaast op verschillende andere manieren beheerd en geconfigureerd worden.  Zo is er de gratis downloadbare Omada Software Controller. Deze software stelt u in staat om één of meerder netwerken van Omada access points centraal te beheren in de Cloud. Daarnaast is er de OC200 Cloud Controller. Dit is een compacte hardware controller waarop de cloud software al is geïnstalleerd. Let wel, uw Wi-Fi netwerk is alleen te beheren via de Cloud als de server, pc of OC200 met de cloud software aan staat. Het is bovendien mogelijk uw access points te configureren en beheren via een gratis app.

De belangrijkste features van de Omada Cloud:

 • Uitgebreide captive portal mogelijkheden: dit helpt om alleen geautoriseerde gasten toegang tot het netwerk te verlenen aan de hand van gebruiksvriendelijke authenticatiemethodes. De toevoeging van SMS- en Facebook-authenticatie maakt het nog makkelijk voor gasten om te verbinden met het netwerk.
 • Planningsopties: er kan bijvoorbeeld ingesteld worden om het access point automatisch opnieuw op te starten of de Wi-Fi in en uit te schakelen op een bepaald tijdstip.
 • Apparaten beheren: houd de status van de apparaten in realtime in de gaten, beperk de bandbreedte en blokkeer niet-vertrouwde apparaten en zorg zo voor betere algemene netwerkprestaties.

Extra leuk: u kunt op de website van TP-Link zelf een kijkje nemen in de Controller en alle mogelijkheden ontdekken in de emulator! →

Omada Software Controller

 • Te installeren op een pc of een server
 • Geschikt voor Windows en Linux
 • Beheer tot 1.500 Omada-access points
 • Gratis te downloaden

Omada OC200 Cloud Controller

 • Beheer tot wel 100 Omada-access points
 • Kan gevoed worden via PoE (802.3af/at) en Micro-USB (5V 1A)
 • 1 USB 2.0 poort om een externe opslaglocatie aan te sluiten voor automatische back-up
 • Toegang tot de Omada Cloud, zonder dat een pc of server nodig is
 • De OC200 is verkrijgbaar in de webshop van Alcadis

Beschikbaar sinds 1 juli 2020: Omada SDN

Omada SDN

Als u al gebruik maakt van de Omada producten, dan heeft u zeker de hoge snelheden van de Business Solution ervaren. Maar heeft u wel eens nagedacht over de beste manier om uw netwerk te beheren?

Naast de OC200 Cloud controller en het gecentraliseerde Cloud managementplatform, is er nu een nieuwe, nog efficiëntere en gemakkelijke methode om uw netwerk te beheren: TP-Link Omada SDN. Door de nieuwe technologie waar de Software Defined Networking (SDN) oplossing van gebruik maakt kunt u gemakkelijk alle Omada netwerkapparaten, waaronder de cloud controller, access points, switches en gateways, centraal beheren in de cloud vanuit één simpele interface.

De SDN technologie is compatible met een groot deel van het huidige portfolio van TP-Link.

Lees meer →

Omada App

De Omada app

Met deze intuïtieve app zijn gebruikers in staat om Omada access points (EAP’s) te configureren en beheren. Instellingen wijzigen, netwerkstatus controleren en apparaten beheren: het kan allemaal eenvoudig via uw smartphone of tablet. De app kan gebruikt worden als de access points gewoon standalone beheerd worden, daarnaast kan de app ook samenwerken met de Omada Controllers.

Standalone modus
De standalone modus is ontworpen voor het direct beheren van de access points zonder tijd te moeten besteden aan het configureren van een controller. Elke EAP wordt afzonderlijk beheerd. Deze modus wordt aanbevolen voor netwerken die slechts een paar access points hebben en die alleen basisfuncties vereisen, zoals een thuisnetwerk.

Controller modus
Controller-modus werkt samen met een Omada Software Controller of een hardware Cloud Controller en is geschikt voor het centraal beheren van meerdere EAP’s. Met de controller-modus kunt u uniforme draadloze instellingen configureren en automatisch synchroniseren met alle EAP’s in het netwerk. In vergelijking met de stand-alone modus zijn er meer configuratie-opties beschikbaar in de controller-modus.

U kunt EAP’s op twee manieren beheren in de Controller-modus: via Local Access of Cloud Access. In de Local Access-modus kan de Omada-app EAP’s beheren wanneer de controller en uw mobiele apparaat zich in hetzelfde subnet bevinden. In de Cloud Access-modus heeft de Omada App via het internet toegang tot de Controller, zodat u uw EAP’s kunt beheren waar u ook bent.

De app is gratis te downloaden in de Play Store en AppStore.

Maak kennis met de access points uit de serie

Nieuwsgierig geworden?

Vertel ons meer over uw aankomende Wi-Fi project en we denken graag met u mee over een passende oplossing!