Stadshotel-Woerden

Stadshotel Woerden voorzien van Smart Wi-Fi

 

 

In 2014 heeft het Stadshotel Woerden haar deuren geopend in het gerestaureerde rijksmonument Arsenaal in Woerden. In het Stadshotel wordt gebruik gemaakt van de meest innovatieve oplossingen op het gebied van horeca automatisering. Om iedereen overal te verbinden met Wi-Fi heeft Accensys het pand voorzien van een Smart Wi-Fi netwerk met Ruckus Wireless.

Het Stadshotel Woerden maakt gebruik van de nieuwste oplossingen op het gebied van horeca automatisering. Via cloud services en applicaties voor administratie en personeelsplanning verkrijgt het personeel altijd en overal toegang tot de voor hen benodigde informatie. Voor het opnemen en afrekenen van de bestellingen maakt men gebruik van een kassasysteem met mobiele bestelterminals en ook de verschillende domotica oplossingen kunnen vanuit de cloud aangestuurd worden. Deze toepassingen zorgen ervoor dat het Stadshotel Woerden gekozen heeft voor een IT-infrastructuur die voldoet aan de hoogste kwaliteitsnorm. Zowel het bedrade als draadloze netwerk moet altijd beschikbaar zijn en voldoende bandbreedte bieden, zodat de bedrijfsvoering geen hinder ondervindt. Met hun expertise op het gebied van netwerken voorziet Accensys het Stadshotel Woerden hierin.

Alle gasten van het hotel en restaurant krijgen gratis toegang tot het Wi-Fi netwerk. De gasten van het hotel verkrijgen bij hun kamer een key waarmee zij kunnen inloggen voor extra bandbreedte. Iedereen die gebruik maakt van het netwerk wordt na het inloggen doorverwezen naar de Facebook-pagina van Stadshotel Woerden. Op deze pagina kan men het laatste nieuws en de acties met hen delen. Ook verzamelt men hiermee de nodige likes en check-ins, waarmee men de naamsbekendheid vergroot.

Smart Wi-Fi
Het Arsenaal is een monumentaal middeleeuws pand en dit brengt de nodige uitdagingen met zich mee om voldoende dekking te kunnen bieden. Dikke muren en houten balken in de gehele constructie zorgen voor demping van het Wi-Fi signaal. Ruckus Wireless zorgt met haar BeamFlex technologie dat het Wi-Fi signaal zich aanpast aan haar omgeving en de locatie van de gebruiker. Hierdoor zijn de access points in staat om automatisch het meest geschikte pad naar de gebruikers te vinden, waarmee men verzekerd wordt van een stabiele Wi-Fi verbinding.

Voor het Wi-Fi netwerk wordt gebruik gemaakt van ZoneFlex R700 802.11ac access points. Deze zeer geavanceerde access points zijn in staat om tot 500 gebruikers te bedienen en bieden een bandbreedte tot 1,3 Gbps. Mede dankzij hun gepatenteerde technologie onderscheiden deze access points zich in snelheid en bereik, waardoor ook op de meest uitdagende locaties een stabiele Wi-Fi verbinding geboden kan worden. Om ook het gehele terras te voorzien van Wi-Fi maakt men gebruik van een ZoneFlex T300 outdoor access point.

Om overal in het pand dekking te garanderen heeft Accensys een uitgebreide site survey gedaan. Bij een site survey worden er overal metingen gedaan om de sterkte van het Wi-Fi signaal te meten. Hiervoor worden de access points eerst geplaatst om te kunnen zien hoe het Wi-Fi signaal zich gedraagt op een locatie. De kennis die hierbij opgedaan wordt kan men gebruiken om de instellingen of de locatie van het access point te veranderen. Alle metingen worden vervolgens uitgewerkt in een rapportage met hierin een plattegrond met de signaalsterkte in het pand.