De ontwikkeling van 5G in Nederland is in de afgelopen maanden in een stroomversnelling beland. Steeds meer mobiele providers bieden deze nieuwste generatie mobiele internet aan. 5G belooft nog hogere datasnelheden en minder vertraging. Omdat 5G een van de belangrijkste ontwikkelingen is op het gebied van telecom op dit moment, staat het onderwerp centraal tijdens de jaarlijkse Telecom Insights conferentie. Tijdens deze conferentie op donderdag 26 november 2020 zal niet alleen in worden gegaan op de positieve aspecten van 5G, Hans van Elsen, CTO van Alcadis zal toelichten waarom Wi-Fi 6 voor bepaalde toepassingen een geschikter alternatief is dan 5G.

Wat kunt u deze dag verwachten?

Het programma tijdens de dag ziet er als volgt uit:

 • 10:00- 11:45 Key Notes
  De opening van de conferentie wordt verzorgd door Ed Achterberg, CEO van Telecom Paper. Hij zal voornamelijk ingaan op de belangrijkste onderwerpen op dit moment. Vervolgens bieden Marieke Snoep, Chief Business van KPN en Jan-Piet Nelissen hun toekomst visie aan over het uitrollen van 5G.
 • 11:45 – 12:15 Break
 • 12:15 – 14:30 Telecom en 5G
  Het Telecom en 5G programma bestaat uit vier presentaties met aansluitend een paneldiscussie. Olaf Swantee biedt tijdens het congres learnings uit een markt waar 5G al actief is. Hierna zal Eurofiber COO Eric Kuisch ingaan op de uitrol van 5G in Nederland. Toon Norp van TNO zal inzage bieden in de verwachting rondom de toepassing van 5G in Nederland terwijl Hans van Elsen, CTO van Alcadis, aantoont waarom Wi-Fi 6 voor bepaalde toepassingen beter geschikt is.
 • 12:15 – 14:30 Enterprise
  5G zal in zijn beginjaren in Nederland vooral voordelen bieden aan de grootzakelijke markt. Het is vanuit dat standpunt interessant om de markt vanuit die vraag- en aanbodzijde te analyseren. Met behulp van drie of vier sprekers en een gespreksleider wordt er in deze break-out sessie gekeken naar de stand van zaken, de mogelijkheden en het aanbod.
 • 12:15 – 14:30 Smart Cities
  Als gevolg van technologieontwikkelingen, maar ook plotselinge gebeurtenissen als de Covid-19 pandemie, verandert de wereld waarin de consument zich begeeft in een smart society. .Aan de hand van presentaties, analyses en discussie zullen drie of vier experts een betrouwbare visie geven op de ontwikkelingen in de smart society.
 • 14:30 – 15:30 Break
 • 15:30 – 17:15 Key Notes & Tafel Discussie

Het congres is chronologisch in drie blokken verdeeld, waarbij het eerste en het laatste deel plenair plaatsvinden. Het middelste deel, blok 2, wordt gekenmerkt door de break-out sessies. Het belooft dan ook een veelzijdig evenement te worden.

Praktische informatie

Vanwege de striktere maatregelen omtrent het coronavirus  kunt u de Telecom Insights 2020 conferentie alleen online volgen. Kaartjes voor dit online evenement kunt u hier kopen>>