Asset Tracking van Alcatel-Lucent Enterprise is uitgebreid met verschillende functionaliteiten

Na een nieuwe update van Alcatel-Lucent Enterprise’ OmniAccess Stellar Asset Tracking genieten gebruikers nu van aanpasbare push-button alerts en een – door AI/ ML aangedreven – real-time locatie-algoritme. Een hele mondvol, maar wat betekent dat exact voor gebruikers. In dit artikel doen we een deep dive in deze ontwikkeling;

Wat is Asset Tracking?

Asset Tracking is een tool van ALE dat de locatie van verbonden producten identificeert aan de hand van GPS, BLE or RFID. Gebruikers krijgen inzicht in hoe apparaten worden gebruikt, wie ze gebruiken, of en hoe vaak ze worden verplaatst én wanneer ze voor het laatst zijn onderhouden. De tool is beschikbaar als app voor de mobiele telefoon en tablet →

Nieuwe versie, meer mogelijkheden

De meest recente update ziet de introductie van een alert-button. Wanneer deze wordt ingedrukt worden selectieve gebruikers op de hoogte gesteld van activiteiten. Deze handeling kan ook geautomatiseerd worden. Een toepassing van de functie is bijvoorbeeld het lokaliseren en beoordelen van de beschikbaarheid van kritieke apparatuur in de zorg. Werkt iets niet? Dan krijgt de verantwoordelijke persoon daarvan automatisch een notificatie.

Functionaliteiten zoals de alert-button zijn volledig programmeerbaar. De button is dus veel breder inzetbaar dan alleen de zorg. Notificaties worden direct naar de Alcatel-Lucent OmniVista Cirrus Asset Manager gestuurd en via Android-pushmeldingen gedistribueerd naar de OmniAccess Stellar Asset Tracking-app. Deze berichten kunnen ook via email verspreid worden, via third party systemen zoals IQ Messenger of zelfs via verpleegsoproep.

Identificatie is verder verbeterd door het gebruik van Augmented Reality en Machine Learning. ALE benoemd in een blog op hun website “[de nieuwe versie] is ingesteld om een ​​verrijkte gebruikerservaring te bieden met fijnere locatieprecisie”.

Zelf profiteren?

Op onze webshop vind u het up-to-date portfolio van Alcatel-Lucent Enterprise. Verdere vragen? Kom in contact met onze experts via sales@alcadis.nl of 030 – 65 85 125. Hangt er binnenkort ALE bij uw klanten?