5 manieren waarop studenten kunnen profiteren van digitale ontwikkeling

“Data-analyse tools die proactief studenten identificeren die worstelen met lessen.” Het klinkt misschien als een concept van een futuristische film, à la Black Mirror. Maar niets is minder waar! In een recent rapport licht onze partner Alcatel-Lucent Enterprise (ALE) vijf mogelijkheden uit van het gebruik van technologie in het onderwijs. Wij hebben ze voor u op een rij gezet.

Bent u benieuwd naar de apparaten die de volgende mogelijkheden waar kunnen maken? Op dinsdag 27 september organiseren we een gratis Product Update van ALE bij ons op kantoor in Houten. Meld u nu aan!

1. Data Driven Education

In het rapport van ALE wordt benoemd dat met analyse software gemeten kan worden wie moeite heeft met leren aan de hand van de prestaties van eerdere, ‘succesvolle’ studenten. Deze informatie kan door leerkrachten gebruikt worden om op tijd gepersonaliseerde support aan te bieden. Deze werkwijze wordt ook wel Data Driven Education genoemd.

2. Creëer een campus community

Een online platform dat sociaal leren ondersteunt is een goede manier om een campus community te creëren. Studenten kunnen het platform onder andere gebruiken om…

  • Samen te werken met gelijkgestemde peers;
  • Het laatste nieuws te ontvangen over school gerelateerde activiteiten;
  • Locaties of boeken te reserveren;
  • De weg rond de campus te vinden;
  • En nog veel meer.

Uit onderzoek is gebleken dat het vermogen om een connectie te zoeken, te communiceren en samen te werken een positief effect heeft op de emoties van student en gevoelens van isolement vermindert. Een online platform is daarnaast altijd en overal beschikbaar.

3. Support meerdere leermethodes

Educatie post-Covid draait om flexibiliteit. Studenten mogen weer naar school, maar dat betekent niet dat iedereen die behoefte (al) heeft. Technologie stelt scholen in staat om aan verschillende behoeftes te voldoen. Als voorbeeld noemt ALE in het rapport hybride lessen die zowel fysiek als digitaal te volgen zijn dankzij livestream-technieken.

4. Garandeer de (online) veiligheid van studenten

De eerste zes maanden van 2022 gingen de boeken in als een recordjaar voor ransomware aanvallen in Nederland. Nog nooit was het internet zo onveilig; een goede online beveiliging is daarom van noodbelang. Bekijk onze webshop voor verschillende opties. Technologie kan ook de oplossing zijn voor fysieke veiligheid. Denk aan een systeem dat noodmeldingen uitstuurt naar studenten en leraren via de intercom en mobiele telefoons wanneer er brand is.

5. Blijf verbonden met oud-studenten

Technologie kan ook toegepast worden om actief alumni verbonden met de school en elkaar te houden. ALE benoemt dat het waarborgen van dit contact onder andere ervoor zorgt dat oud-studenten ambassadeurs blijven van de school. Een online platform is een simpele manier om dit contact te faciliteren.

Meer informatie?

We organiseren een gratis Product Update op dinsdag 27 september waarin deelnemers live kennis maken met het portfolio van het ALE. Hét perfecte moment om al uw vragen te stellen over de mogelijkheden van technologie in het onderwijs. Meld u nu aan op onze website →