De eerste 5G-oplossingen van Teltonika Networks zijn bekend gemaakt

Teltonika Networks kijkt ernaar uit om u te (blijven) helpen met uw toekomstplannen. In een recente livestream van het merk werd een tipje van de sluier opgelicht van haar nieuwe 5G-oplossingen. “The new era”, zoals ze het zelfs noemen. We kunnen begrijpen dat u niet per se tijd heeft om de hele opname terug te kijken. In dit artikel vindt u daarom een korte samenvatting met de belangrijkste punten;

5G vs. 4G

5G is dé oplossing voor meerdere, veelvoorkomende problemen waar netwerkbeheerders vaak mee kampen. Graziano Ponze, IoT Solutions Strategic Product Manager bij Teltonika Networks, vertelde in de livestream bijvoorbeeld dat netwerkverkeer ieder jaar met 60% stijgt (!) Het gevolg is overvolle netwerken. 5G-technologie zorgt ervoor dat de capaciteit van het netwerk groeit en gemiddelde datasnelheden per apparaat verbeteren.

Een ander voordeel van 5G heeft te maken met stroomconsumptie. Dankzij een ingebouwde power processor kan het netwerk zelf zware processietaken uitvoeren. Een hoger frequentiebereik en data packet-compression algoritme zorgen daarnaast ook voor een flinke reductie in het totale stroomverbruik.

Hoe kunt u profiteren?

De eerste twee 5G-oplossingen hebben ook al een naam: de TRB500 en RUTX50. Een gateway en een router. U vindt meer informatie over de producten op de website van Teltonika Networks. Houd onze website en nieuwsbrief in de gaten voor de laatste updates over beschikbaarheid bij Alcadis.

Naast de bovengenoemde voordelen profiteert u ook bij gebruik van de producten van hogere snelheden en minder latency. De apparaten zijn daarnaast in verhouding goedkoper dan 4G, omdat minder apparaten nodig zijn om hetzelfde resultaat te realiseren. Immers; des te sterker het apparaat, des te meer plekken en mensen worden gedekt met het signaal. “The sky is the limit”.

Terugkijken

Bekijk de gehele livestream terug op het YouTube-kanaal van Teltonika Networks of onderin deze pagina. U kunt voor al uw vragen over het merk terecht bij Alcadis via sales@alcadis.nl of 030 – 65 85 125.