GPS Device Location: ontdek deze nog veelal onbekende functie van Teltonika RMS

Teltonika RMS is het paradepaardje van het Litouwse merk. Met een goede reden. RMS biedt gebruikers tal van opties voor beheer en veiligheid van hun netwerk. Van het monitoren van alle verbonden routers en gateways tot het opzetten van een VPN-tunnel. Een logisch gevolg van zoveel opties is dat de ene meer aandacht krijgt dan de andere. In dit artikel gaan we dieper in op één van de meer onderbelichte functies ‘GPS Device Location’.

GPS zonder GPS-verbinding

Eenmaal per dag checkt RMS waar verbonden apparaten zich bevinden in verhouding tot de dichtstbijzijnde zendmast. Gebruikers verkrijgen zo inzicht in de locatie zonder dat het apparaat een GPS-verbinding heeft. U kunt deze informatie gebruiken om verloren apparaten te zoeken, maar bijvoorbeeld ook om te bepalen of de omgeving van een apparaat invloed heeft op het signaal. Super handig om te weten tijdens troubleshooting!

Deze informatie is te vinden in RMS onder het kopje Device Map.

Nieuwe functionaliteiten

GPS Device Location is al een tijdje mogelijk met Teltonika RMS, maar het systeem verwelkomt ook constant nieuwe functionaliteiten. Zo heeft het merk recent twee nieuwe server locaties aan RMS VPN toegevoegd – in Bahrein en Virginia (USA). Gebruikers in Nederland hebben weinig baat bij deze ontwikkeling, maar houd onze kanalen in de gaten voor wanneer wel wat handigs langskomt.

Heeft u verdere vragen over Teltonika RMS of over het portfolio van Teltonika. Kom in contact met ons via sales@alcadis.nl of 030 – 65 85 125. Wij staan klaar om uw te helpen.