Wat verandert er na firmware update 7.02 van RutOS?

RutOS heeft een update! RutOS 7.02. Verschillende, nieuwe features maken het managen van de routers, modems en gateways van Teltonika Networks een stuk gemakkelijker. Bekijk nu snel wat voor u verandert;

Het zal u vast niet ontgaan zijn dat de hoeveelheid cybercriminaliteit al een aantal jaar enorm stijgt. Een veilig netwerk was nog nooit zó belangrijk. De nieuwe update van RutOS introduceert verschillende patches om de veiligheid van de software te blijven garanderen. Een complete lijst met fixes en updates vindt u in de changelog op de website van Teltonika.

Simple Network Management Protocol of SNMP kan worden gebruikt om remote uw apparaten te monitoren. Gebruikers profiteren na de upgrade van nieuwe mobile section parameters, inclusief upload/download data counters en een mobiel IP-adres.

Verschillende Teltonika apparaten zijn nu compatibel met AWS IoT Greengrass. Een service die gebruikers in staat stelt om intelligentie aan een apparaat toe te voegen. In een recent artikel gaan we dieper in op deze ontwikkeling.

Layer 2 Tunneling Protocol versie 3 (L2TPv3) maakt point-to-point tunneling van layer two frames over een IP-netwerk mogelijk. Het belangrijkste voordeel van L2TPv3 ten opzichte van andere L2VPN-technologieën is dat alleen basis IP-connectiviteit tussen de routers is vereist. Er zijn geen aanvullende protocollen of MPLS-encapsulation nodig.

Bent u al bekend met EYE Beacon en EYE Sensor? Deze meetapparaten van Teltonika stellen gebruikers in staat onder andere veranderingen in temperatuur, vochtigheid, versnelling en magnetische veldsterkte in kaart te brengen. De apparaten kunnen nu gemakkelijk draadloos verbonden worden met netwerkapparaten van Teltonika voor het eenvoudig volgen en rapporteren van metingen.

TACACS+ is een beveiligingsprotocol dat als alternatief kan dienen voor RADIUS. De service biedt u de tools om Hotspot-setups, web-login en het beheer van gebruikers die verbinding proberen te maken via een router op een externe server veilig te laten verlopen.

Een geoptimaliseerde versie van Python is nu beschikbaar voor download in de Package Manager.