Wi-Fi in stadscentra: 3 belangrijke punten om rekening mee te houden

U heeft het ongetwijfeld zelf ook gemerkt: het wordt weer steeds drukker op straat. En dat is niet zo heel gek. Het is zomer, toerisme mag weer… garandeert u al goede (publieke) Wi-Fi in uw stadscentra? Een sterk netwerk is zeer handig. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld hun bestemming opzoeken of foto’s delen op social media. Uit onderzoek blijkt zelfs dat mensen langer op een locatie blijven met Wi-Fi.

Een outdoor netwerk creëren is gemakkelijker dan u misschien denkt. In dit artikel zetten wij drie tips voor u op een rij.

1. Houdt rekening met een groot, divers oppervlakte

Bij dit soort outdoor projecten is de totale oppervlakte en de grote hoeveelheid al aanwezige Wi-Fi netwerken die voor interferentie kunnen zorgen een behoorlijke uitdaging. Ga voorbereid aan de slag en doe een site survey. Dit kan tegenwoordig zelfs zonder dat de engineer op locatie hoeft te zijn.

2. Creëer een geïntrigeerd netwerk

De realiteit is nu vaak in veel stadscentra dat iedere winkel een eigen netwerk heeft met een eigen portal. Super onhandig, want gebruikers moeten daardoor steeds opnieuw inloggen.  Door één geïntegreerd netwerk te bieden kunnen gebruikers met één klik de hele dag online zijn.

3. Vergeet veiligheid niet

Een geheel onbeveiligd netwerk is een virtuele speeltuin voor hackers. Een optimaal beveiligd netwerk is vaak moeilijk te bouwen en het koppelen van nieuwe gebruikers is gecompliceerd – een helpdesk is bijvoorbeeld meestal nodig. Om gebruikers en apparaten op een makkelijke manier veilig aan te sluiten is Cloudpath een ideale oplossing.

Dit is een software-/SaaS-platform dat een veilige draadloze netwerktoegang biedt voor alle typen apparaten en gebruikers, zoals  BYOD en gastgebruikers, maar ook IoT apparaten en sensoren. Cloudpath stelt beheerders in staat om op een efficiënte en veilige manier gebruikers automatisch de juiste autorisatie te verlenen door het gebruikersprofiel van het apparaat te vergelijken met de gebruikersprofielen van bekende apparaten in de database.

Onze experts helpen u graag met uw outdoor project

Heeft u advies nodig over een outdoor Wi-Fi project waar u mee bezig bent? Wij helpen u graag. Kom in contact met ons via sales@alcadis.nl of 030 – 65 85 125 en dan gaan we samen op zoek naar een betrouwbare netwerkoplossing die aan de wensen van uw klant voldoet.