Dit is wat u moet weten over het creëren van een Outdoor Netwerk!

Nu de zomer in aantocht is en de dagen langer en warmer worden, wordt de behoefte naar een Outdoor Netwerk steeds groter. Met de juiste aanpak en technologieën, kunt u een buitengewoon Outdoor Netwerk opzetten. Of u nu een camping runt, een festival organiseert of een andere openbare buitenruimte heeft waar een goede internetverbinding essentieel is, dit artikel biedt u waardevolle inzichten! Als u wilt weten hoe u een Outdoor Netwerk opzet en welke merken u in overweging kunt nemen, lees dan snel verder!  

De checklist voor een Outdoor Netwerk

Het opzetten van een Outdoor Wi-Fi netwerk, brengt vaak grote uitdagingen met zich mee. Een grondige locatieanalyse helpt u om hier een beter overzicht van te krijgen. Tijdens het onderzoek moet u ook rekening houden met omgevingsfactoren die invloed kunnen hebben op de netwerkprestaties. Denk dan aan de grootte van de oppervlakte, de begroeiing van bomen en planten én de verschillende weersomstandigheden. Wij bieden u een korte checklist die u kunt gebruiken bij het creëren van een Outdoor Netwerk. 

Wist u dat Alcadis u kan helpen bij het creëren van een Outdoor Netwerk? Aan de hand van een site survey geeft het team van Alcadis een advies over de inrichting van uw Outdoor Wi-Fi netwerk. U kunt een site survey via hier aanvragen.  

Doel en onboarding van gasten en gebruikers

Het doel van uw netwerk bepaalt de vereisten voor capaciteit, authenticatie en gebruikersgemak. Of u nu een camping of festival organiseert waar honderden gasten tegelijkertijd verbinding willen maken met Wi-Fi, of een terras beheert met slechts een handvol gebruikers. Een goed ontworpen Outdoor Netwerk is essentieel voor de beleving van de gasten en de productiviteit van het personeel.  

Selectie van netwerkapparatuur: RUCKUS en EnGenius

Op basis van uw wensen en de resultaten van de locatieanalyse, maakt u de keuze voor de netwerkapparatuur. Om u hierbij te helpen, geven wij u inzicht in twee van de merken die Alcadis vertegenwoordigt: RUCKUS en EnGenius.  

De RUCKUS Unleashed T350c is uitgerust met verschillende gepatenteerde RUCKUS-technologieën, waaronder BeamFlex+. Dankzij deze technologie richt het access point zich specifiek op aanwezige Wi-Fi-apparaten in plaats van het signaal in alle richtingen uit te zenden. De dekking en de snelheid van de verbinding worden hierdoor geoptimaliseerd.  

Het nieuwste en het allereerste, Wi-Fi 7 Outdoor access point van RUCKUS, de T670, biedt ondersteuning in alle drie de frequentiebanden: 2,4 Ghz, 5 Ghz en 6Ghz. *Houd er wel rekening mee dat de 6 GHz-band momenteel (nog) niet beschikbaar is op Outdoor kanalen in Europa. Het is nog niet bekend wanneer dit wel beschikbaar zal zijn. Het bijzondere aan dit AP is dat de totale PHY-data rate 9.34 Gbps is! Dit is een theoretische waarde die gebruikt kan worden als de 6Ghz band beschikbaar is.  

De access points bieden verschillende voordelen. Kies het model dat het beste past bij uw specifieke netwerkvereisten. Bekijk voor meer informatie over de producten van RUCKUS onze webshop of bekijk de T350c

T670 (Wi-Fi 7)T350c
RF Configurations2×2 (6GHz), 2×2 (5GHz) of 4×4 (5GHz), 2×2 (2GHz)2×2 (5GHz), 2×2 (2GHz)
Radio Modes2-5-6, 2-52-5
Maximale doorvoersnelheid9.34 Gbps*1.77 Gbps
Maximaal aantal SSID’s3631
Connectivity InterfaceN.v.t.N.v.t.
Omgevingstemperatuur-40°C tot +65° C-20°C tot +65° C

Maak kennis met EnGenius Cloud 

Met behulp van EnGenius Cloud, een krachtige Cloud gebaseerde oplossing voor het beheer van uw EnGenius netwerk, kunt u eenvoudig een netwerk installeren, beheren en monitoren. Via de mobiele app kunt u snel netwerkinstellingen aanpassen en dit zelfs offline voorbereiden. Zodra uw gewenste instellingen zijn geüpload, zorgt de Cloud ervoor dat de configuratiebestanden automatisch worden verzonden naar elk apparaat dat voor het eerst verbinding maakt met het netwerk.  

Bekijk de webshop voor de producten van EnGenius Cloud

Ontdek de producten van EnGenius Fit

De access points en switches van EnGenius Fit zijn allemaal eenvoudig te installeren en te beheren. EnGenius Fit garandeert sterke signalen, ook buiten! De eenvoudige en veilige oplossing wordt geleverd met zakelijke Wi-Fi en hoogwaardige hardware. Het beheren van de devices kan, dankzij de Cloud gebaseerde mobiele app of web portal, op locatie of onderweg worden gedaan.  

Bekijk de webshop voor de producten van EnGenius Fit

Leer meer over outdoor bridges

Voorzie uw gebruikers van uitgebreide Wi-Fi toegang met behulp van de wireless connection bridges. Deze zijn uitgerust met energiezuinige besturing hardware, waardoor ze ideaal zijn voor oplossingen in zwembaden, irrigatiesystemen en digitale bewegwijzering voor scholen, commerciële en horecaomgevingen.  

De outdoor bridges worden voorzien van een Wireless Distribution System (WDS). Dit is een systeem dat de draadloze onderlinge verbinding van access points in een IEEE 802.11-netwerk mogelijk maakt.  

Wij vertrouwen erop dat dit artikel u een beter inzicht heeft gegeven in het opzetten van een Outdoor Netwerk, met de producten van RUCKUS of EnGenius. Heeft u nog vragen of wilt u met ons in gesprek gaan? Wij denken graag met u mee. Neem contact met ons op  via sales@alcadis.nl of 030 – 65 85 125.