Geef uw hotelgasten dezelfde Wi-Fi ervaring als thuis

Niet alleen thuis is goede Wi-Fi gewenst maar ook in een hotel. En de eisen van gasten worden steeds hoger; iet langer is het kunnen versturen van een WhatsApp berichtje alléén een must. Mensen raken bijvoorbeeld ook steeds meer gewend aan het automatisch personaliseren van hun omgeving – Internet of Things (IoT). Hoe sluit u gemakkelijk aan op deze groeiende verwachting?

Als deze trend aanhoudt, raken gasten steeds gefrustreerder door het contrast tussen hun slimme huizen en de ouderwetse hotelkamers. Hotels die slimmer worden, verkleinen de kloof en contrast met de ‘oude situatie’ en zullen gezien worden als winnaars als het om gastloyaliteit gaat.

Hoe kan IoT de gastenervaring veranderen?

Onze partner Commscope Ruckus wil hotels helpen bij het herdefiniëren van de gastervaring. Maar hoe ziet dat eruit? Stelt u voor dat uw gast het hotel binnenloopt en dat zijn apparaat met de hotel-app automatisch wordt verbonden met het Wi-Fi netwerk. Via locatiegebaseerde services weet het netwerk dat ze zijn aangekomen en krijgt de gast automatisch zijn kamer toegewezen via een berichtje met daarin in het kamernummer.

Wanner de hotelgast naar zijn kamer loopt, bereidt de kamer zichzelf voor op basis van de voorkeuren van de gast. De tv is ingeschakeld en afgestemd op het juiste kanaal of hun favoriete muziek. De thermostaat wordt aangepast aan de ideale kamertemperatuur, de gordijnen worden geopend of gesloten en de verlichting van de ruimte wordt ingesteld op basis van het tijdstip van de dag en voorkeuren.

Ja… dat is allemaal echt mogelijk

In een recent artikel gingen we dieper in op een samenwerking tussen Ruckus en Samsung. De focus van de samenwerking? IoT. Iedere maand worden flinke stappen gezet om bovenstaande voorspelling een realiteit te maken. Stap één is het creëren van een sterk netwerk. Een stap waar Alcadis een belangrijke rol in kan spelen. Bekijk nu het up-to-date portfolio van verschillende top-of-the-line merken in onze webshop.

Vragen? Of vrijblijvend advies? Kom in contact met onze Ruckus experts via sales@alcadis.nl of 030 – 65 85 125.