SonicWall Cyber Threat Raport

Grote zorg bij IT-leiders over financieel gemotiveerde cyberaanvallen

Cyber Threat rapport

In het Cyber Threat Report van SonicWall vindt u de laatste ontwikkelingen op het gebied van cybercrime. Het rapport verschijnt om het half jaar. Meer weten over malware- en ransomware-aanvallen? Wij zetten de belangrijkste cijfers op een rij;

Ransomware

Eén van de punten die direct opvalt in het rapport is de verschuiving van de locatie van ransomware-aanvallen wereldwijd. Zo is het aantal aanvallen in US met 51% gedaald, terwijl de EMEA-landen (Europa, Midden-Oosten en Afrika) juist een stijging zagen van 38% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Het is gemakkelijker dan ooit om ransomware-aanvallen uit te voeren. Kwaadaardige software ligt voor het oprapen, een thuiswerkomgeving is minder goed beveiligd dan een kantooromgeving en aanvallen zijn steeds vaker niet van het echt te onderscheiden. Een consument zag gemiddeld 1.014 (!) ransomware pogingen in de eerste 3 kwartalen van dit jaar.

Malware

De hoeveelheid IoT malware is wereldwijd met 92% gestegen. IoT apparaten zijn vaak op meerdere manieren aangesloten op een netwerk – wat ze ook kwetsbaarder maakt voor cybercriminelen. SonicWall heeft gelukkig vorig jaar een uitgebreid artikel geschreven met tips om uw IoT-netwerk goed te beschermen.

 Malware-aanvallen worden steeds vaker op financiële bedrijven gericht zoals banken of de cryptomarkt. Dit gebeurt met cyberaanvallen die ontworpen zijn om systemen over te nemen en zo invloed uit te oefenen op bijvoorbeeld cryptokoersen. Deze trend wordt ook wel cryptojacking genoemd. De laatste 3 kwartalen van dit jaar is cryptojacking wereldwijd gestegen met 35%. In EMEA-landen steeg het zelfs met 377%!

 

     “Being a security professional had never been more difficult” Bob van Kirk (CEO van SonicWall) 

 

Beveiliging

Het detectiesysteem van SonicWall, RTDMI, heeft in de eerste drie kwartalen van dit jaar 373.756 nieuwe malware-varianten ontdekt. Dit is een stijging van 22% in vergelijking met vorig jaar. U kunt ook profiteren van deze technologie. Op onze webshop vindt u bijvoorbeeld de SonicWall Protection Suites – nu ook beschikbaar als bundel met een firewall. Deze hebben allen RTDMI-support. Bekijk nu →

U vindt het volledige Cyber Threat Report op de website van SonicWall. Heeft u verdere vragen over het portfolio van het merk? Kom in contact via sales@alcadis.nl of 030 – 65 85 125..