OmniVista Cirrus 10: Ontdek het nieuwe Cloudplatform van ALE

De lang verwachte upgrade van OmniVista Cirrus 4 komt eraan: OmniVista Cirrus 10. Een grote stap voorwaarts in de wereld van netwerkbeheer. We kunnen ons voorstellen dat u vol met vragen zit over dit nieuwe Management-as-Service platform. Wat kan met de OVC 10 wat niet mogelijk is met de OVC 4 bijvoorbeeld? En blijft de OVC 4 een bruikbare oplossing? Wij geven u antwoord op al uw vragen;

Wat is OmniVista Cirrus?

OmniVista Cirrus is een Management-as-a-Service oplossing van Alcatel-Lucent Enterprise (ALE). Simpelweg gezegd betekent dat dat u voor een maandelijks bedrag toegang krijgt tot een platform waarin u al uw ALE-apparaten kunt beheren en monitoren. Het fijne aan een as-a-service oplossing is dat u het eenvoudig kan uitbreiden of inkrimpen van maand tot maand. Er is geen managementplatform op de markt dat meer scalable is.

Ontdek OmniVista Cirrus 10

Als u al bekend bent met OVC 4 zal de migratie naar de OVC 10 niet zo lastig zijn. De lay-out is anders, maar veel features waarvan u kon profiteren in de OVC 4 zijn er weer in de OVC 10. Denk aan Multi-Tenancy Services, Layer 2 VPN Encryptie, etc. Bekijk het datasheet voor alle features. Grote verschillen zijn vooral te zien wanneer u dieper duikt in de features. Om een aantal voorbeelden te geven:

Improved Scalability

  • 10K+ AP’s
  • Hogere UPAM performance

Increased availability

  • Gebaseerd op een cloud-native microservices architectuur
  • Software updates zonder onderbreking

Fully API based platform

  • Faciliteer connecties met 3rd party software

Enhanced analytics

  • Telemetry
  • QoE

Miscellaneous capabilities

  • Zero Touch Provisioning*
  • Authentication
  • Improved multi-tenancy

Hoe kunt u OVC 10 gebruiken?

Een toepassing voor de OVC 10 oplossing is bijvoorbeeld een organisatie met panden op meerdere locaties. De IT-beheerder kan zijn Wi-Fi apparaten dankzij Zero Touch Provisioning vanuit één centrale locatie configureren en installeren. Op locatie hoeven ze alleen aangezet te worden. Als het netwerk staat kan beheer van alle panden eenvoudig in de Cloud gedaan worden. Netwerkbeheer met de OVC 10 is een stuk efficiënter dan zonder.

 Een oplossing voor de toekomst

“Ons doel is dat OmniVista Cirrus 10 het ultieme platform wordt voor het beheer van LAN, WLAN, SD-WAN, IoT en security, via één overzichtelijke interface”, zo vertelt ALE in een interview met ITChannelPro. Met de OVC 10 is het mogelijk om mee te bewegen met digitale ontwikkelingen én tegelijkertijd schaalbaarheid en security te waarborgen. Wilt u volgend jaar in Wi-Fi 7 investeren? Dan is het verstandig om nu alvast aan de slag te gaan met de OVC 10.

OVC 10 is daarnaast een platform in actieve ontwikkeling. Zo staat support voor OmniSwitches en integratie met de OmniVista Network Advisor op de planning in de (nabije) toekomst. Vooralsnog support de OVC 10 alleen OmniAccess Access Points. OVC 4 is en blijft een goede keuze de komende jaren, maar bij aanschaf van de OVC 10 bent u ervan gegarandeerd dat u over 5 jaar nog steeds een toekomstbestendige oplossing heeft.

Interesse in de OVC 10?

Kom in contact met onze ALE-productspecialist, Sven, via sales@alcadis.nl of 030 – 65 85 125 wanneer u interesse heeft in de OmniVista Cirrus 10. Het product is nog niet bestelbaar op onze webshop, maar het is wel al mogelijk om een op maat gemaakte oplossing aan te meten. Voor vragen of vrijblijvend advies kunt u ook terecht bij Sven.

*De OmniVista Cirrus 10 oplossing ondersteunt niet alleen Zero Touch Provisioning, maar ook…
Zero Lead Time: Instant service activation van de service in de ALE partner portal
Zero Footprint: Er hoeft geen server op gezet te worden on site door de partner of eindgebruiker
Zero Maintenance: Maintenance wordt gedaan door ALE en is onderdeel van de subscriptie
Zero Touch: Een netwerk kan opgezet worden vanaf één plek. Zelfs wanneer de apparaten op een andere locatie zijn. Ze hoeven alleen aangezet te worden.