TSW202 & TSW212: Wat kunt u verwachten van de managed switches van Teltonika Networks?

Een gemiddeld warehouse staat tegenwoordig vol met camera en- IoT-apparatuur. Sensoren voor licht en beweging, kentekenplaatherkenning, you name it. Harstikke handig maar wat we jammer genoeg nog veel zien is dat al deze devices los van elkaar werken. Idealiter bewegen beveiligingscamera’s bijvoorbeeld automatisch mee met bewegingsensoren. Om dit soort onderlinge connecties te stimuleren heeft Teltonika Networks twee nieuwe switches bekend gemaakt, de TSW202 en TSW212.

Teltonika’s eerste managed services

Het Litouwse merk heeft inmiddels alweer een tijdje switches in hun portfolio, maar vooralsnog waren deze altijd unmanaged. Mantas Čižauskas, CTO van Teltonika, zegt hierover “de ontwikkeling van managed switches vereiste zorgvuldige aandacht. Na bijna één jaar presteren we met trots twee apparaten die, samen met de essentiële protocollen voor M2M-communicatie in IIoT, het aanbod van Teltonika evolueren.”

Wat is de TSW202?

De TSW202 is, net als de TSW212, een managed switch met 8x Gigabit poorten en 2x SFP poorten. Het grootste verschil tussen de TSW202 en de TSW212 is dat alle poorten van TSW202 ondersteuning voor PoE+ hebben. De TSW212 heeft dit niet. Dankzij additionele PoE+ technologie is de TSW202 in staat om power (30W per poort) te leveren aan end devices. Er is daardoor geen extra bekabeling nodig.

Beide switches hebben verder uitgebreide opties voor poort configuratie. Denk aan het aanpassen van link speed settings, implementeren van port isolation én PoE en Energy Efficient Ethernet (EEE) (802.3az) controls.

Wilt u meer informatie hierover? Teltonika organiseert 7 november een webinar over de TSW202 en TSW212.

TSW202TSW212
Managed SwitchManaged Switch
8x Gigabit poorten8x Gigabit poorten
2x SFP poorten2x SFP poorten
Ondersteunt PoE+Geen PoE+ ondersteuning
Uitgebreide opties voor poort configuratieUitgebreide opties voor poort configuratie

TSW202 vs. TSW212

In 9 van de 10 situaties adviseren wij om de TSW202 te gebruiken. De twee managed switches zijn speciaal ontworpen voor industriële omgevingen. Zo hebben ze robuuste, zwarte aluminium behuizing en zijn ze bestand tegen temperaturen van -40 °C tot 75 °C. In dit soort omgevingen is het verstandig om de hoeveelheid bekabeling tot een minimum te houden, dus dan is het verstandig om een switch te kiezen die kabels ondersteunt (PoE+) die zowel stroom als internetsignalen dragen. De TSW202 ondersteunt dit wel. De TSW212 niet.

TSWOS: Manage uw switch

Naast de TSW202 en TSW212 is er ook een nieuw Operation System gelanceerd om de switches te beheren, TSWOS. TSWOS is uitgerust met verschillende UI/ UX web modifications voor efficiënt switchbeheer. Beide switches zijn daarnaast compatibel met het Remote Management System (RMS) van Teltonika voor remote monitoring en management. Bekijk ons artikel over RMS voor meer informatie over dit platform.

Meer informatie?

Wanneer de TSW202 en TSW212 beschikbaar zijn in Nederland laten we u dat natuurlijk weten. Volg ons op social media of abonneer op de merkupdates voor de laatste informatie. Heeft u vragen over de nieuwe producten? Neem contact met onze Teltonika expert, Djustin, op via sales@alcadis.nl of 030 – 65 85 125. Teltonika organiseert ook een webinar dinsdag 7 november met meer informatie over de TSW202 en TSW212.