Ruckus Cloud: beheer uw AP’s & Switches in één gebruiksvriendelijk dashboard

De complexiteit van netwerken neem toe. Dit komt enerzijds door het toenemende aantal gebruikers en de hoeveelheid data die zij genereren en verwerken. En daarnaast door het stijgende aantal devices dat mensen gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan: een smartphone, een telefoon van de zaak, een laptop en een smartwatch. Meer gebruikers betekent automatisch meer data. Bovendien zal de complexiteit alleen maar toenemen als er nog meer sensoren en IoT-devices worden aangesloten op het netwerk.

Of u nu een eindgebruiker bent of reseller: wij begrijpen dat u deze complexiteit wilt managen. En wel op een simpele manier. Ruckus Cloud biedt hier de oplossing voor. In theorie kan de eindgebruiker het netwerk heel eenvoudig managen, maar de praktijk leert dat steeds meer partners kiezen voor Ruckus Cloud als Management-as-a-Service oplossing. Ruckus Cloud is zo ontworpen dat partners samen met de eindklant kunnen instellen wat men kan beheren of niet. Als de eindklant een beperkt IT-team heeft, dan kan de partner het beheer volledig op zich nemen en toegang geven waar nodig.

Waarom Ruckus Cloud?

High performance Wi-Fi 6 & Wi-Fi 5 Access Points

De gepatenteerde BeamFlex®- en ChannelFly®-technologieën in de Ruckus Access Points leveren de beste prestaties in uitdagende RF-omgevingen met bijvoorbeeld een hoge clientdichtheid en hoge interferentie. Hierdoor zijn Ruckus AP’s in staat om 30% tot 50% meer clients te ondersteunen dan concurrerende oplossingen. Dankzij SmartMesh worden Access Points met één klik verbonden met elkaar en met de Ruckus Cloud. Kostbare backhaul bekabeling is hierdoor verleden tijd, omdat ethernetbedrading niet langer noodzakelijk is om individuele access points met elkaar te verbinden.

Veilige en schaalbare vaste vorm-factor Ruckus Switches

Het is ook mogelijk om naast Access Points ook uw ICX switches te beheren, configureren en troubleshooten in de Ruckus Cloud. Dit zorgt voor meer controle, omdat u in één dashboard uw bekabelde en draadloze netwerken kunt beheren. De Ruckus ICX Switches bieden een hoge mate van flexibiliteit en schaalbaarheid. Ze leveren niet alleen geweldige prestaties maar verbeteren ook de veiligheid van uw netwerk. Hierdoor voldoet het niet alleen aan uw huidige netwerkbehoeften, maar ook aan uw toekomstige. Niet voor niets zijn ICX switches ‘The Last switch you’ll ever make!

Intuïtief dashboard met workflow opties

Ruckus Cloud biedt u een uniform “single pane of glass” weergave van alle locaties, AP’s, switches, klantgegevens en applicaties. Bekijk in één oogopslag de gezondheid van uw netwerk of bestudeer de historische gegevens van het netwerkgebruikers. De intuïtieve interface zorgt ervoor dat het dashboard ook toegankelijk is voor eindgebruiker zelf. Bovendien is het met Ruckus Cloud mogelijk om workflows in te stellen die resellers en MSP’s enorm veel tijd kunnen besparen op de dagelijkse taken. En zeg nou zelf: wie wordt er nou niet blij van meer doen in minder tijd?

Eenvoudig & flexibel een gastennetwerk instellen

Ruckus Cloud beschikt over een op maat gemaakt captive portal (beschikbaar in 20+ talen) voor gasten. In zes eenvoudige stappen kunnen gasten verbonden worden met het internet. Er zijn meerdere opties om het gastennetwerk te beveiligen: social login, sms, e-mail of met een toegangscode. Bovendien kan Ruckus Cloud compatible met een aantal captive portal-oplossingen van derden. Uiteraard is er ook over de veiligheid van medewerkers nagedacht. Biedt hen beveiligde toegang tot het werknemersnetwerk via PSK, DPSK, Cloudpath of 802.1X met AAA.

Bescherming van uw investering

Door de flexibiliteit van Ruckus kunt u eenvoudig uw WLAN-controller aanpassen naar de Ruckus Cloud. U hoeft geen nieuwe access points aan te schaffen, maar de bestaande access points kunnen worden toegevoegd aan de cloud en vervolgens direct worden gemonitord en beheerd. Bovendien blijven de AP’s en switches operationeel, u kunt dus zorgeloos migreren vanaf een ander beheerplatform naar de Ruckus Cloud!

Gratis mobiele app

Er is een gratis mobiele app voor iOS en Android. Zo kunt u altijd en overal uw netwerk monitoren, waar u zich ook bevindt. Maar de app biedt nog veel meer: zo kunt u pushmeldingen instellen die u op de hoogte brengen van netwerkproblemen of opvallende veranderingen in het netwerk. Of configureer nieuwe werknemers- en gastnetwerken zonder dat u ter plaatse hoeft te zijn. En voor eindklanten is de app ook erg handig: u kunt visitekaartjes scannen om keys te genereren voor uw gasten.

Ruckus Cloud Webinterface & App

En dit zit ook bij de Ruckus Cloud licentie inbegrepen

 • Access Points & Switch Management
 • Onmiddellijke beschikbaarheid van nieuwe functies
 • Gratis mobile app voor om uw netwerk te monitoren en te beheren waar u zich ook bevindt
 • 24×7 technische support via telefoon, chat of e-mail
 • Keuze uit 1-, 3-, of 5-jarige licenties
 • Management portal voor MSP’s & Value Added Resellers
 • RESTful Open API’s

Overzicht van alle door Ruckus Cloud ondersteunde access points en switches

Indoor Access Points

H510
H320
M510
R850
R750
R730
R720
R710
R650
R610
R550
R510
R320
R310

End of Life Producten
R600
R500

Outdoor Access Points

T750
T750SE*
T710
T710s
T610
T610S
T310 Serie
E510


End of Life Producten

T301 Series
T300 Series

ICX Switch Product Series

Migreren naar Ruckus Cloud

Ruckus Cloud is hét managementplatform om uw Ruckus Access Points én ICX-Switches in te beheren. Bent u overtuigd en wilt ook aan de slag met Ruckus Cloud Wi-Fi? Er zijn een aantal zaken waar u rekening mee moet houden bij het uitvoeren van de migratie. Wij hebben een aantal scenario’s uitgewerkt:

 • Migreren vanaf Unleashed naar de Cloud?
  Volg deze richtlijnen als u van plan bent uw bestaande Unleashed AP’s naar Ruckus Cloud te migreren.
 • Migreren vanaf ZoneDirector naar de Cloud?
  Als u momenteel een ZoneDirector of SmartZone-controller heeft, schakel dan de automatische AP-toevoegingsoptie op de controller uit voordat u een nieuw AP verbindt met Ruckus Cloud. In onderstaande video wordt uitgelegd hoe eenvoudig het is om te migreren van ZoneDirector naar Ruckus Cloud.
 • Van controller-managed naar de Cloud?
  Als u van plan bent om controller-managed Ruckus AP’s te migreren naar de cloud, dan helpen wij u daar graag mee! Vul het contactformulier in of neem contact met ons op via 030 – 65 85 125.

Verminder ongeplande downtime met behulp van Ruckus Analytics

In 2020 heeft Ruckus een nieuwe cloudservice geïntroduceerd: Ruckus Analytics. Deze service is is additioneel bij te bestellen en biedt u gedetailleerde rapportages, informatieve dashboards en op machine learning & artifical intelligence gebaseerde analyses voor uw Ruckus netwerk.

Wat u moet weten over Ruckus Analytics:

 • Biedt uitgebreide netwerkinzichten door de gepatenteerde machine learning (ML) en artificial intelligence (AI)
 • Ruckus Network Security Assurance versnelt het troubleshooten en helpt IT teams om de Service Level Agreement (SLA) te behalen
 • Identificeert, prioriteit en beveelt herstelstappen aan voor serviceproblemen
 • Servicevalidatie zonder de noodzaak van een on-site datacollector
 • Biedt uitgebreid inzicht in het bekabelde netwerk
 • Data opslag van 12 maanden

Wist u dat Ruckus Analytics elke dag ongeveer 80.000 inzichten genereert? Vul onderstaand contactformulier in en kom erachter wat uw IT-team zelf nog niet wist over uw netwerk!

Ruckus Cloud is een win-winscenario voor iedereen

Als Value Added Reseller of Multi Service Provider kunt u met Ruckus Cloud profiteren van eenvoudig beheer en de krachtige troubleshooting inzichten. Tegelijkertijd krijgen eindgebruikers een consistent geweldig Wi-Fi netwerk dat snel, betrouwbaar en veilig is. Iedereen wordt efficiënter en productiever.

Wilt u zelf de voordelen van Ruckus Cloud ervaren? Vul onderstaand contactformulier in en we vertellen u graag meer over de mogelijkheden.

  Bedrijfsnaam:*

  Naam:*

  E-mail:*

  Bericht:*