Beveilig uw Wi-Fi netwerk

wifi-security-banner-alcadis-1

Wi-Fi beveiliging van cruciaal belang!

Een beveiligde Wi-Fi netwerk is van cruciaal belang. Wi-Fi wordt vaak openbaar gebruikt. Het zou erg vervelend zijn als uw gebruikers een virus oplopen op uw netwerk, gehackt worden of een virus in uw netwerk brengen. Security speelt een belangrijke rol bij de ontwikkeling van Wi-Fi hardware. In de IEEE 802.11 standaard wordt beschreven dat verzonden data niet gelezen mag worden door ongeauthenticeerde gebruikers. Om dit te voorkomen zijn er door de jaren heen verschillende methoden ontwikkeld.

Authenticatie van gebruikers

Bij Wi-Fi netwerken is het belangrijk uw gebruikers veilig te laten authentiseren. Vaak wordt hiervoor gebruik gemaakt van het Extensible Authentication Protocol (EAP), waarbij gebruik wordt gemaakt van een server met een database die informatie bevat over de gewenste gebruikers. Deze gebruikers worden na het selecteren van het netwerk gevraagd om een gebruikersnaam en wachtwoord op te geven. Na het invoeren worden deze gegevens gecontroleerd in de database. Daarnaast wordt er bij EAP gebruik gemaakt van certificaten om de echtheid van de server te valideren. Afhankelijk van het EAP kan dit een server-side certificate zijn of een combinatie van een server-side en een client-side certificate. De integratie van het WLAN en de netwerkcomponenten spelen daarom een belangrijke rol.

Hardware security features

Het portfolio van Alcadis beschikt over merken als Ruckus, Alcatel-Lucent en EnGenius, waarvan de WLAN Hardware beschikt over diverse security features om uw Wi-Fi netwerk optimaal te beveiligen. Bekijk onze webshop voor de losse opties op het gebied van Wi-Fi beveiliging. 

Alcatel Lucent Enterprise
EnGenius logo

Iedere locatie heeft zijn eigen specifieke aandachtspunten op het gebied van Wi-Fi beveiliging. Wij denken graag met u mee bij het ontwerpen en inrichten van het draadloze netwerk om ervoor te zorgen dat deze volledig aan de wensen van de klant voldoet. U kunt bellen naar 030 – 65 85 125 of mailen naar sales@alcadis.nl.