Qualcomm en Ruckus hebben succesvol de eerste proefversie van Wi-Fi CERTIFIED Vantage aangekondigd

Qualcomm Technologies en Ruckus hebben aangekondigd een succesvolle voltooiing te hebben gedaan van hun eerste proef van Carrier Wi-Fi op basis van het Wi-Fi CERTIFIED Vantage programma. De proef is uitgevoerd op het openbare Wi-Fi netwerk van KDDI op het Shibuya treinstation in Tokio, Japan. Voor deze proef zijn er naast diverse producten van Qualcomm gebruikgemaakt van de Ruckus R610 en R710 Access Points. De proef heeft aanzienlijke verbeteringen aangetoond in de prestaties en de gebruikerservaring van het Wi-Fi netwerk binnen een high-density netwerkomgeving.

De Vantage 2 functionaliteiten die gebruikt zijn voor deze proef zijn ontwikkeld voor het leveren van een hogere netwerkefficiëntie, evenals een eenvoudige setup en hoogwaardige Wi-Fi verbindingen, zelfs in high-density omgevingen zoals luchthavens, treinstations en stadions. De proef heeft tot wel 10 keer snellere verbindingen aangetoond en heeft 30 procent effectiever gebruikgemaakt van de netwerkcapaciteit. Dit resulteerde in een snelle verbinding, evenals een betrouwbare verbinding voor voice en data performance, vrijwel constante snelheden en naadloze roaming wanneer de gebruikers zich door de locatie heen bewegen.

“Bij Ruckus ontwikkelen we technologieën die seamless connectiviteit leveren en een goede gebruikerservaring, ongeacht de uitdagingen binnen een omgeving,” vertelt Dan Rabinovitsj, president, Ruckus Networks. “De proefversie met KDDI laat zien hoe we de Wi-Fi performance in dichte en drukke omgevingen, zoals treinstations, aanzienlijk kunnen verbeteren om Carriers te helpen met het beantwoorden van de vraag van consumenten naar een consistente geweldige draadloze ervaring.”

Wi-Fi CERTIFIED Vantage

Wi-Fi CERTIFIED Vantage is een nieuw certificeringsprogramma van de Wi-Fi Alliance die functionaliteiten ondersteunt om een superieure Wi-Fi gebruikerservaring te kunnen leveren. De Wi-Fi CERTIFIED optimaliseert en verbetert de connectiviteit en de gebruikerservaring in high-density omgevingen, door het leveren van technologieën die de roaming en transmissies van het netwerk verbeteren.

Voor meer informatie kunt u hier het gehele artikel lezen →