Dameco Plating & Verzinkerij Meerveldhoven B.V. voorzien van betrouwbaar netwerk voor het leveren van Voice-over-Wi-Fi

Dameco Plating en Verzinkerij Meerveldhoven B.V. in Veldhoven zijn voorzien van een betrouwbare netwerkverbinding met de Wi-Fi producten van Ruckus. Hierbij biedt het nieuwe netwerk ondersteuning aan alle bedrijfsprocessen en aan Voice-over-Wi-Fi, zodat alle medewerkers met elkaar kunnen communiceren via het Wi-Fi netwerk.

UITDAGINGEN

  • Voice-over-Wi-Fi ondersteunen binnen de nieuwe Wi-Fi infrastructuur.
  • De juiste locaties van de access points bepalen voor voldoende dekking.
  • Zowel indoor als outdoor een betrouwbare verbinding bieden.

OPLOSSINGEN

    • Ruckus Wi-Fi apparatuur ter ondersteuning van Voice-over-Wi-Fi.
    • Site Survey voor de juiste inrichting van het netwerk.
    • Roaming om altijd een verbinding te bieden wanneer men zich door het pand heen beweegt.
Dameco Plating

Dameco Plating en Verzinkerij Meerveldhoven B.V. zijn specialisten in het elektronisch verzinken, RVS-beitsen en passiveren. Net als in elke andere branche is Wi-Fi ook belangrijk voor Dameco Plating en Verzinkerij Meerveldhoven B.V. om hiermee alle bedrijfsprocessen te optimaliseren. Doordat de primaire eis van het netwerk een betrouwbare verbinding leveren ter ondersteuning van Voice-over-WiFi was, waren de Wi-Fi producten van Ruckus al snel de juiste oplossing voor de invulling van de nieuwe netwerkinfrastructuur.

De eisen

Naast het bieden van een betrouwbare verbinding voor het leveren van Voice-over-Wi-Fi moest het netwerk ook ondersteuning bieden aan alle bedrijfsprocessen, waaronder de communicatie met het ERP pakket. Daarnaast moesten alle medewerkers zich zonder enige problemen kunnen bewegen door het pand, zowel indoor als outdoor. Het is natuurlijk niet handig als de medewerkers de verbinding hierbij verliezen of opnieuw moeten connecteren met het Wi-Fi netwerk. De medewerkers maken veel foto’s die onderling naar elkaar over het netwerk worden verzonden. Een netwerk dat hier geen ondersteuning aan kan bieden is not done! Voor het leveren van de juiste oplossing voor de inrichting van het Wi-Fi netwerk is IT Pro ingeschakeld. Zij zijn de dienstverlener op het gebied van ICT. Doordat IT Pro al een betrouwbare thuisoplossing voor de directeur had geboden, kwam de vraag al snel of zij ook zakelijke oplossingen boden. IT Pro had er, naar aanleiding van alle eisen die aan het netwerk werden gesteld, de juiste oplossing voor; een krachtig Wi-Fi netwerk van Ruckus.

Pand Dameco Plating

De juiste inrichting

Om de juiste inrichting van het netwerk te kunnen bepalen, en dat deze voldoet aan alle gestelde eisen, is er voorafgaand een site survey uitgevoerd. Deze site survey is uitgevoerd door Alcadis in samenwerking met IT Pro. Alcadis biedt haar partners diverse professional services om hen van begin tot eind te ondersteunen bij hun netwerkprojecten. Met deze site survey wordt een duidelijke weergave van de huidige netwerkinfrastructuur gegeven en het geeft inzicht in het benodigd aantal access points. Om al het personeel en systemen voldoende bandbreedte te kunnen bieden, moet er niet alleen naar het bereik, maar met name ook naar de dekking van het Wi-Fi netwerk gekeken worden. Zeker met Voice-over-Wi-Fi dat zeer kritisch naar de dekking van het Wi-Fi netwerk is.

Voor het uitvoeren van de site survey zijn de visualisatietools van MetaGeek gebruikt. Deze producten zijn uitermate geschikt voor het uitvoeren van een spectrumanalyse om zo de juiste plaatsing van de access points te kunnen bepalen. Bij de inrichting van het netwerk moest er rekening worden gehouden met alle bouwmaterialen, zoals staal, die aanwezig zijn bij Dameco Plating en Verzinkerij Meerveldhoven B.V. Al deze materialen kunnen zorgen voor interferentie, waardoor het Wi-Fi signaal niet meer optimaal functioneert. Ook zijn er metingen uitgevoerd tijdens het poedercoating proces en bij de galvanisering. Het Wi-Fi netwerk moet tijdens deze processen kunnen blijven functioneren.

Een ander grote uitdaging bij de inrichting van het Wi-Fi netwerk was dat er veel andere Wi-Fi-netwerken aanwezig waren van bedrijven die in de omgeving gevestigd zijn. Dus niet alleen dikke wanden en bouwmaterialen zorgde voor interferentie, de Wi-Fi netwerken in de buurt deden dit ook.

Wi-Fi van Ruckus

Uiteindelijk bleek maar één merk te voldoen om de eisen van Dameco Plating en Verzinkerij Meerveldhoven B.V. te kunnen ondersteunen. Ruckus Wireless biedt met zijn gepatenteerde technologieën de juiste oplossing in de meest uitdagende omgevingen. Zo zijn alle access points voorzien van de BeamFlex technologie. Deze technologie is ontwikkeld door Ruckus Wireless en zorgt ervoor dat het meest optimale pad richting de gebruiker geboden wordt en continu geoptimaliseerd wordt voor een stabiele verbinding. Hierdoor leidt de kwaliteit van de verbinding nauwelijks onder veranderende omstandigheden, zoals weerkaatsingen van de overige Wi-Fi netwerken of bouwmaterialen. De Wi-Fi producten zijn hiermee uitermate geschikt voor het ondersteunen van Voice-over-Wi-Fi. Uiteindelijk zijn er door IT Pro 10 Indoor Access Points geplaatst voor de dekking van de indoor omgeving en 10 Outdoor Access Points voor de outdoor omgevingen. Alle access points worden centraal beheerd middels de ZoneDirector 1200 WLAN Controller.

Klaar voor een optimaal bedrijfsproces

Het nieuwe Wi-Fi netwerk wordt gebruikt om de gemaakte foto’s van de producten te verspreiden over het complex en met elkaar te kunnen communiceren middels Voice-over-Wi-Fi. Het nieuwe netwerk biedt nu overal in het pand voldoende bereik en de medewerkers kunnen zich vlekkeloos bewegen door het pand middels de roaming van de apparaten over het Wi-Fi netwerk. Dameco Plating en Verzinkerij Meerveldhoven B.V. zijn nu klaar voor de toekomst en brengen hiermee hun bedrijfsprocessen naar een hoger niveau.

Directie Meerveldhoven Verzinkerij

Bent u benieuwd wat Alcadis voor uw netwerkproject kan betekenen?

Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. De producten van Ruckus zijn geschikt voor de meest uiteenlopende sectoren: industriele omgevingen, campings, educatie, hospitality en andere grote publieke ruimtes.