De Eemshaven is voorzien van een sterke verbinding

De Eemshaven, gelegen in provincie Groningen, is de grootste zeehaven in Noord-Nederland. Met een oppervlakte van 15,02 km2 is er tal van ruimte voor vracht- en cruiseschepen om af te meren. Genoeg reden dus om een stabiel en betrouwbaar netwerk uit te rollen. Samen met Cellnex hebben we een Private LTE oplossing mogen ontwerpen en uitvoeren voor de haven. 

Oplossingen

  • Een netwerk voor alle aanwezige bedrijven in de Eemshaven
  • Een netwerk voor de toekomst (geschikt voor verschillende IoT-oplossingen)
  • Een eenvoudige manier om de netwerkcapaciteit op te schalen

Via het opgeleverde netwerk kunnen de diverse bedrijven die aanwezig zijn in de Eemshaven gebruik maken van mobiele of vaste opstelpunten voor al hun bedrijfskritische spraak en- datatoepassingen. De eerste toepassingen zijn al overgezet op het netwerk. U kunt hierbij denken aan camerabewaking maar ook het op afstand aansturen van de slagbomen. Deze laatste oplossing is gerealiseerd door het gebruik van de RUT240 van Teltonika.  Het netwerk is gebouwd om toekomst bestendig te zijn en is daarom ook uitermate geschikt voor andere IoT-toepassingen, zoals sensoring en real-time locatiebepaling.

Betrouwbaar

Het netwerk is ontsloten met een glasvezel-infrastructuur met actieve switches die het precision timing protocol ondersteunen. Dit is nodig om het slimme radionetwerk te managen. Het OneCELL-netwerk zorgt ervoor dat meerdere radio’s virtueel als één radio functioneren. Er zijn daardoor geen ‘cellranden’ op plekken waar potentiële roaming problemen zich kunnen voordoen én er is tot 4 keer zoveel capaciteit beschikbaar door gelijktijdig hergebruik van spectrum op verschillende radio’s.

Cellnex

Cellnex is een provider van infrastructuur voor draadloze telecommunicatie. De organisatie beheert 130.000 locaties (zendmasten, servers, etc.) in Europa – waarvan 4.310 zich in Nederland bevinden. Cellnex is opgericht in 2015 als spin-off van de telecomdivisie van Abertis Group. Het hoofdkantoor staat in Spanje, maar ze zijn actief in 12 landen in Europa.

Ga ook in samenwerking met Alcadis!

Kom vrijblijvend in contact met onze experts en ontdek hoe u kunt profiteren van onze professional services.