Een toekomstbestendig netwerk voor SOVAK met Commscope Ruckus

Toekomstbestendigheid en digitalisering staan hoog in het vaandel bij zorginstelling SOVAK – het centrum biedt wonen, werk en activiteiten, behandeling en dagbesteding aan volwassenen en kinderen met een (verstandelijke) beperking. Een stabiel en draadloos netwerk kan niet ontbreken in dit toekomstbeeld. SOVAK heeft daarom in samenwerking met ICT-partner XIXO en Alcadis een professionele Wi-Fi infrastructuur gerealiseerd met de producten van Ruckus.

UITDAGINGEN

  • Uitbreiden bandbreedte en bereik van draadloos netwerk voor probleemloze ondersteuning van zorg innovaties en internetgebruik in kantoren en woonfaciliteiten.
  • Faciliteren gebruik van een breed scala aan persoonlijke apparaten.
  • Ondersteunen nieuwe toepassingen en toekomstige bandbreedte-eisen.

OPLOSSINGEN

  • Een eenvoudige manier voor het schalen en beheren van bekabelde switches en draadloze access points.
  • Gemakkelijke implementatie
  • Veilige en directe toegang tot verschillende verbindingen

PRODUCTEN

  • Ruckus SmartZone Network Controller Appliance
  • Ruckus R510 Access Points

“Wij moesten een oplossing bedenken die veel mobiel verkeer kon verwerken en 24/7 stabiel bleef – maar ook kosteneffectief zou zijn voor SOVAK” – Klaas Kauffeld, Specialist Connectiviteit bij XIXO

Het ingerichte netwerk beslaat 1000 medewerkers, 500 vrijwilligers en 700 bewoners verspreid over één hoofdgebouw en 65 lokale zorglocaties. SOVAK maakt gebruik van een professionele IT-werkomgeving en een apart cliënten-netwerk. Beide netwerken worden beheerd en bestuurd vanuit een enkel redundant SmartZone cluster dat twee verschillende WAN-verbindingen ondersteunt. Het is van groot belang dat cliënten geen toegang hebben tot de IT-werkomgeving in verband met bijvoorbeeld vertrouwelijke gegevens. Een sterk netwerk speelt hierbij een cruciale rol.

Een duidelijk maar complex doel

“Het systeem van SOVAK was aan een upgrade toe”, vertelt Klaas Kauffeld, Specialist Connectiviteit bij XIXO. “Omdat het draadloze netwerk essentieel is voor veilige en directe toegang tot gevoelige gegevens op elk moment, is downtime geen optie. Wij moesten een oplossing bedenken die veel mobiel verkeer kon verwerken en 24/7 stabiel bleef – maar ook kosteneffectief zou zijn voor SOVAK.”

Ruckus SmartZone

De oplossing voor het vraagstuk was de Ruckus SmartZone netwerkcontroller. Het product vereenvoudigt het schalen en beheren van bekabelde switches en draadloze access points via een enkele gemeenschappelijke interface. “De implementatie van nieuwe producten kost vaak wat extra tijd en moeite, maar dit verliep vlekkeloos … Simpelweg een kwestie van het ophangen, die dan zelf verbinding maakte met de controller.” Bekijk hoe de SmartZone een meerwaarde kan vormen in uw organisatie.

Het resultaat

Het nieuwe Wi-Fi-systeem werkt nu al een tijdje probleemloos. “Als ik niets hoor is het goed”, aldus Michiel Baelemans van SOVAK. “Als er iets mis is met de Wi-Fi laten mensen dat echt direct weten!”

“Het netwerk is volledig operationeel – zonder uitdagingen – en werd binnen het budget en ruim binnen de gestelde tijd gerealiseerd” – Klaas Kauffeld, Specialist Connectiviteit bij XIXO

Ga ook in samenwerking met Alcadis!

Kom vrijblijvend in contact met onze experts en ontdek hoe u kunt profiteren van onze professional services.