Mercure Hotel Nijmegen Centre biedt gasten de beste hotelervaring met Ruckus Wi-Fi

Mercure Hotel Nijmegen casestudy - Ruckus | SBit

Hotelgasten klagen tegenwoordig niet meer over een slecht bed, maar over slechte Wi-Fi. Tijdens het boeken van een hotelovernachting kijkt men tegenwoordig of er een gratis Wi-Fi netwerk beschikbaar is tijdens hun verblijf. Zo niet, wordt het hotel niet eens meer geboekt. Om alle gasten van Mercure Hotel Nijmegen Centre te voorzien van de beste hotelervaring is er een geheel nieuw openbaar Wi-Fi netwerk geïmplementeerd met de services van SBit en de producten van Ruckus.

Uitdagingen

  • Slechte dekking van het verouderde netwerk herstellen
  • Constructie van het pand wat zorgt voor interferentie
  • Toename van mobiele apparaten weten te ondersteunen

Oplossingen

  • Betrouwbare apparatuur die voldoende dekking biedt
  • BeamFlex antenne technologie
  • Band Steering

Producten

  • 59 x dual-band Ruckus indoor Access Points
  • Ruckus SmartZone voor een centraal beheer

Mercure Hotel Nijmegen Centre is gevestigd naast het centraal station van Nijmegen en ligt hiermee midden in het centrum. Het hotel beschikt over 112 kamers, een bar en restaurant en een ‘Ready-to-work’ lounge waar alle zakelijke gasten in alle rust kunnen werken. Mercure Hotel Nijmegen Centre is in oktober 2015 overgenomen door Event Hotels. Event hotels beschikt in 3 landen over 60 hotels waarvan er 11 in Nederland gevestigd zijn. Met deze overname besloot Mercure Hotel Nijmegen het gehele netwerk op de schop te leggen.

In het verleden ontvingen de hotelgasten een voucher waarmee zij tegen een vergoeding toegang tot het Wi-Fi netwerk kregen. Dit is niet meer van deze tijd en middels een gratis hotspot heeft Mercure Hotel Nijmegen Centre geprobeerd dit probleem op te lossen. Doordat het verouderde netwerk onvoldoende dekking bood, verhielp deze oplossing het probleem ook niet. Hotelgasten die geen goede Wi-Fi verbinding konden gebruiken, waren zelfs geneigd uit te checken. Om alle gasten de beste hotelervaring te kunnen bieden is er een geheel nieuw Wi-Fi netwerk geïmplementeerd.

Uitstekende service

Om een dekkend Wi-Fi netwerk te kunnen realiseren heeft Mercure Hotel Nijmegen Centre SBit als hun IT partner aangewezen. Zij leveren een uitstekende service om het hotel te voorzien van een geheel nieuw Wi-Fi netwerk. Middels bestaande relaties zijn beide partijen bij elkaar uit gekomen. SBit heeft naast Mercure Hotel Nijmegen Centre nog 10 andere hotels van Event Hotels voorzien van betrouwbaar Wi-Fi netwerk met de producten van Ruckus en is hiermee een betrouwbare partner voor beide partijen. Om het hotel te ontzien van het gehele proces voor de aanvraag van een nieuw Wi-Fi netwerk, heeft SBit dit uit handen genomen. Zij hebben de plannen met succes bij de eigenaar van Event Hotels neergelegd.

Overal dekking

Om het gehele hotel tot in de kleinste hoeken te voorzien van een betrouwbaar Wi-Fi signaal, zijn er door SBit diverse metingen uitgevoerd. Aan de hand van de inrichting van het verouderde netwerk heeft SBit gekeken waar er in het hotel nog geen dekking was, en waar er dus nieuwe apparatuur moest worden geplaatst. Daarnaast heeft SBit rekening gehouden met het aantal kamers van het hotel. Alle hotelkamers en openbare ruimtes moeten over een hoogwaardig Wi-Fi netwerk beschikken.

De keuze voor Ruckus

Om dit hoogwaardige Wi-Fi netwerk te realiseren is er gebruik gemaakt van Ruckus Access Points. Dit om een drietal aan redenen. De eerste reden, is het feit dat de apparatuur van Ruckus en krachtig zendvermogen heeft en kan aanpassen op de mobiele apparaten. Het Wi-Fi signaal kan zo met hoge doorvoersnelheden naar alle gasten worden verzonden. Wanneer een hotelgast via het Wi-Fi netwerk video’s gaat streamen, is het dankzij de producten van Ruckus Wireless niet zo dat de overige gasten hier direct een trage verbinding door ervaren. Daarbij beschikken de producten over de band steering functionaliteit. Hiermee worden de access points in staat gesteld om het bandbreedte gebruik te verdelen over de verschillende radio’s en kanalen. Veel mobiele apparaten zijn tegenwoordig dual-band. Wanneer dit mobiele apparaat dual-band ondersteund, wordt dit opgeslagen in de controller en waar mogelijk wordt het mobiele apparaat geforceerd naar de 5GHz. Hierdoor ontstaat er ook meer ruimte voor alle mobiele apparaten op de 2.4 GHz, wat zorgt voor een optimale verdeling.

Tot slot zijn de access points in staat om vele gelijktijdige gebruikers te ondersteunen per access points. Doordat het gebruik van mobiele apparatuur sterk veranderd, en men tegenwoordig meer dan één apparaat meeneemt tijdens hun hotelovernachting, denk hierbij aan een smartphone, tablet en laptop, is het noodzakelijk apparatuur te gebruiken die vele gebruikers kan ondersteunen.

Casestudy Mercure Nijmegen

Inrichting netwerk

Het netwerk is ingericht met dual-band Ruckus indoor access points. In totaal zijn er 59 van deze access points geïnstalleerd om alle hotelgasten te ondersteunen. Elk access point is in staat om 256 gebruikers per access point te ondersteunen en is hiermee uitermate geschikt voor het nieuwe Wi-Fi netwerk van Mecure Hotel Nijmegen Centre.

Voor een centraal beheer is er een Ruckus SmartZone op locatie geplaatst. Deze WLAN controller is ideaal voor het beheren van netwerken met 0 tot 1.024 access points en tot wel 25.000 gebruikers. De SmartZone is eenvoudig te integreren in het netwerk. De beveiliging en authenticatie infrastructuur is direct aanwezig en is zo eenvoudig te configureren door middel van een point-and-click web wizard. De access points van Ruckus Wireless worden automatisch herkend en geconfigureerd door de SmartZone 100.

Van alle gemakken voorzien

Alle hotelgasten worden bij de receptie erop geattendeerd dat er een gratis Wi-Fi netwerk beschikbaar is. Middels een social login of door het accepteren van de algemene voorwaarden krijgen alle gasten veilig en snel toegang tot het netwerk.

VIP ervaring

Indien er de wens van een gast komt, is het via SBit mogelijk een beveiligd netwerk aan te bieden. Via de server kan SBit eenvoudig bandbreedte bepalen en een beveiligd netwerk voor de gast(en) opzetten. Dit geeft Mercure Hotel Nijmegen de kans een gast een VIP behandeling te geven door middel van het Wi-Fi netwerk.

Het gebruik van de Wi-Fi diensten is na verbetering door de apparatuur van Ruckus aanzienlijk verbeterd en Mercure Hotel Nijmegen Centre is klaar voor het blijven leveren van de beste hotelervaring voor nu en in de toekomst.

Mercure Nijmegen casestudy

Ook bezig met een project in de hospitality sector?

Wij hebben veel ervaring met het opleveren van grote projecten in de hospitality sector. Neem dan ook vrijblijvend contact met ons op, dan denken wij graag met u mee over de juiste producten voor uw project. Wie weet realiseren wij dan binnenkort net zo’n mooie casestudy!