Hotel Theater Figi heeft Wi-Fi netwerk vernieuwd met Ruckus

Casestudy Figi hoteltheater - VSA Ruckus

Hotel Theater Figi heeft 14 jaar geleden als eerste congrescentrum een Wi-Fi netwerk geïmplementeerd. Het huidige 7 jaar oude netwerk kon alle netwerkactiviteiten van vandaag de dag niet meer ondersteunen en was nodig aan vervanging toe. Voor het leveren van een betrouwbare en snelle Wi-Fi verbinding heeft Van Staalduinen Automatisering een geheel nieuw netwerk geïnstalleerd met de producten van Ruckus.

Uitdagingen

  • Bezoekers voorzien van een snelle en betrouwbare Wi-Fi verbinding
  • Toekomstbestendig Wi-Fi netwerk aanbieden om alle netwerkactiviteiten van tegenwoordig te kunnen ondersteunen
  • Het netwerk binnen twee dagen implementeren

Oplossingen

  • Ruckus Smart Wi-Fi
  • BeamFlex antenne technologie
  • De kennis en kunde van Van Staalduinen Automatisering

Producten

  • High-end indoor access points van Ruckus
  • Ruckus Virtual SmartZone

Hotel Theater Figi in Zeist biedt een breed scala aan culturele, culinaire congres- en overnachtingfaciliteiten onder één dak. Naast o.a. een theater, bioscoop en restaurant, beschikt het over een 4-sterrenhotel met 97 hotelkamers die variëren van singles tot luxe suites met een breed aanbod aan leuke hotel arrangementen.

Wanneer men tegenwoordig een hotelovernachting boekt, wordt er ook gekeken naar de beschikbaarheid van een Wi-Fi netwerk. De gasten vinden het belangrijk dat zij tijdens hun verblijf gebruik kunnen maken van een betrouwbaar en goed werkend Wi-Fi netwerk. Hotel Theater Figi ervaarde veel problemen met het oude netwerk; een slecht signaal, trage verbinding en zo nu en dan een verbinding die werd verbroken. Tegenwoordig zijn er veel zwaardere netwerkactiviteiten waar men gebruik van maakt. Denk hierbij aan video streaming en VoIP. Deze activiteiten vragen veel meer van het netwerk dan de netwerkactiviteiten die er 7 jaar geleden plaatsvonden. Om al deze problemen te verhelpen beschikt Hotel Theater Figi nu over een toekomstgerichte omgeving waarmee zij te allen tijde het beste Wi-Fi netwerk kunnen blijven aanbieden.

Beheer van het netwerk

Voor de implementatie en het beheer van het netwerk maakt Hotel Theater Figi gebruik van de kennis en kunde van, Van Staalduinen Automatisering. De relatie tussen de twee partijen gaat al jaren terug en zij hebben aangetoond een betrouwbare partner voor Hotel Theater Figi te zijn. Van Staalduinen Automatisering neemt het gehele IT beheer op zich waarmee zij het netwerk blijven waarborgen en eventuele problemen kunnen verhelpen.

Om de juiste inrichting van het netwerk te kunnen bepalen heeft Van Staalduinen Automatisering voorafgaand een site survey uitgevoerd. Aan de hand van deze gegevens kan er een gedegen advies worden gegeven over de te kiezen hardware en de inrichting van het netwerk. Van Staalduinen Automatisering heeft hiervoor de Wi-Fi producten van Ruckus Wireless gebruikt. Deze producten zijn geïntegreerd met de BeamFlex antenne technologie. Deze technologie zorgt ervoor dat het meest optimale pad richting de gebruikers wordt gestuurd wat resulteert op ondersteuning van meerdere gelijktijdige gebruikers per access point. Hierdoor waren er minder access points nodig voor het voor het leveren van voldoende dekking. Het verouderde netwerk bestond uit 39 access points. Met het nieuwe Smart Wi-Fi netwerk zijn er in totaal maar 28 access points ingezet. Dit scheelt enorm in de totale investering van het netwerk voor Hotel Theater Figi.

De beste Wi-Fi performance

Voor het leveren van dit kwalitatief hoogwaardig Wi-Fi netwerk heeft Van Staalduinen Automatisering gebruik gemaakt van de high-end indoor access points van Ruckus. Deze indoor access points zijn in staat om vele gelijktijdige gebruikers te bedienen met hoge doorvoersnelheden. De access points ondersteunen seamless roaming waarmee de bezoekers automatisch en zonder onderbreking van het ene naar het andere access point worden overgeschakeld. Zo behouden de bezoekers altijd verbinding met het netwerk wanneer zij zich door het pand heen bewegen.

Naast het aanbieden van een goed en snel Wi-Fi netwerk worden alle bezoekers doorverwezen, na aanmelding op het netwerk, naar een landingspage waar zij actuele informatie kunnen vinden over Hotel Theater Figi. Hier vinden zij o.a. aanbiedingen en evenementen die plaatsvinden op het moment van hun bezoek aan Hotel Theater Figi.

Case Hotel Theater Figi Ruckus VSA

Uitdaging

Van Staalduinen Automatisering stond voor de uitdaging om het netwerk binnen 2 dagen te implementeren en de bezoekers moesten hier uiteraard geen hinder van ondervinden. Van Staalduinen Automatisering heeft dit gedaan door middel van de oude access points in gedeeltes te vervangen met de Ruckus Access Points. Van Staalduinen Automatisering is gecertificeerd Big Dog partner van Ruckus en beschikt over getrainde engineers met uitstekende kennis van Wi-Fi en de producten van Ruckus .

VSA Cloudoplossing

Voor het beheer van het netwerk maakt Van Staalduinen Automatisering gebruik van hun Cloudoplossing in combinatie met de Ruckus Virtual SmartZone. Deze oplossing hebben zij speciaal ontwikkeld voor de hotelautomatisering waarmee zij het netwerk op afstand kunnen beheren. Het voordeel hiervan is dat er altijd optimale capaciteit kan worden geboden. Zodra het Hotel Theater Figi ook maar enige problemen ervaart kunnen zij hen inschakelen om dit te verhelpen. Bij het oude netwerk moesten zij regelmatig de access points zelf resetten in de hoop dat deze problemen hierna waren verholpen. Hotel Theater Figi heeft nu een complete netwerk oplossing en beschikken over een excellente service van Van Staalduinen Automatisering.

Tevreden bezoekers

Het netwerk heeft op piekmomenten al 500 bezoekers weten te voorzien van een betrouwbare Wi-Fi verbinding. In Hotel Theater Figi worden met regelmaat congressen georganiseerd waarbij de bezoekers vragen moeten beantwoorden aan de hand van een applicatie op hun mobiele apparaat. De bezoekers maken hiervoor verbinding met het Wi-Fi netwerk waardoor er vele gelijktijdige gebruikers op het netwerk verbinden. Het nieuwe netwerk heeft hier alle capaciteiten voor om dit zonder enige problemen te ondersteunen en een stabiele verbinding te blijven bieden.

Casestudy VSA Ruckus Hotel theater Figi

Wilt u ook een Wi-Fi netwerk opleveren in een hotel?

Neem dan vrijblijvend contact op met de netwerkexperts van Alcadis. Wij hebben veel ervaring met netwerkprojecten in de hospitality sector en kunnen u dan ook adviseren over de juiste producten. Wie weet kunnen wij dan samen net zo’n mooi project opleveren als dit project bij Hotel Theater Figi!