Het New Babylon Meeting Center voorzien van betrouwbare en snelle Ruckus Wi-Fi voor alle bezoekers

Casestudy New Babylon Meeting Center

In het New Babylon Meeting Center in Den Haag kunnen alle bezoekers en medewerkers nu gebruikmaken van een goedwerkend Wi-Fi netwerk. Met de kennis van Nextlevel ICT is er een kwalitatief hoogwaardig Wi-Fi netwerk gerealiseerd met de producten van Ruckus.

Uitdagingen

  • Vele Wi-Fi netwerken aanwezig binnen New Babylon die allen zorgen voor interferentie
  • Vele gelijktijdige gebruikers kunnen ondersteunen tijdens grote congressen

Oplossingen

  • BeamFlex technologie die de interferentie omzeilt
  • Gescheiden Wi-Fi netwerken voor alle bezoekers van congressen
New Babylon Meeting Center casestudy - Ruckus & Nextlevel ICT

Het gebruik van het Wi-Fi netwerk

Het New Babylon Meeting Center biedt een plek waar men in alle rust kan werken en vergaderen. Hierbij beschikken zij over 15 flexibele vergaderruimtes en congreszalen waar diverse congressen of andere grote zakelijke evenementen worden georganiseerd. Ruim drie jaar geleden vond de opening van het nieuwe Meeting Center in New Babylon plaats. Bij de opening van dit Meeting Center is er destijds een Wi-Fi netwerk geïmplementeerd. Wegens de toename van het aantal congressen en bezoekers kon het netwerk hen niet afdoende ondersteunen. Daarnaast zijn de technologieën van deze tijd enorm verbeterd. Doordat er eind oktober 2015 de eis kwam, van de organisatoren van een groot congres, dat er een hoogwaardig Wi-Fi netwerk moest worden aangeboden voor alle bezoekers besloot het New Babylon Meeting Center een nieuw Wi-Fi netwerk vervroegd te implementeren.

Men gebruikt Wi-Fi tegenwoordig voor alles skypen, televoting etc. Wi-Fi is niet meer weg te denken. Al deze activiteiten kunnen voor een zware belasting van het netwerk zorgen. Het netwerk moet hiervoor voldoende dekking en capaciteit bieden om alle gebruikers te ondersteunen.

De juiste partij

De realisatie van het netwerk is uitgevoerd door Nextlevel ICT. New Babylon Meeting Center is bij Nextlevel ICT uitgekomen doordat zij samenwerken met Property works. Property works heeft in 2010 de plannen voor het exploiteren van de vergaderzalen in New Babylon neergelegd bij SNS. Voor de aanleg van het Wi-Fi netwerk hebben zij Nextlevel ICT ingeschakeld. Nextlevel ICT maakt gebruik van de producten van Ruckus omdat deze een goede performance leveren binnen elke omgeving.

Uitdagende locatie

New Babylon is een mix van wonen, werken en winkelen. Doordat alle bedrijven binnen New Babylon ieder hun eigen Wi-Fi netwerk gebruiken zorgt dit voor veel interferentie. Bij de realisatie van het nieuwe Wi-Fi netwerk moest ervoor gezorgd worden dat het netwerk voldoende doorvoersnelheden biedt zonder dat het de andere netwerken in de weg zit. Doordat er veel grote congressen en evenementen worden georganiseerd, is het belangrijk dat het Wi-Fi vele gelijktijdige gebruikers kan ondersteunen. Dankzij de kracht van Ruckus Wireless zijn deze problemen nu verleden tijd.

Case New Babylon Meeting Center - Nextlevel ICT | Ruckus

De juiste inrichting van het netwerk

Om het netwerk optimaal te laten functioneren is voorafgaand een site survey uitgevoerd door Alcadis. Netwerkspecialist Alcadis ondersteund zijn partners, zoals Nextlevel ICT, bij het realiseren van netwerken in alle omgevingen. Door middel van dit site survey wordt de juiste plaatsing en producten bepaald zodat er voldoende dekking en capaciteit aan alle gebruikers wordt geboden.

Aan de hand van het site survey heeft Nextlevel ICT het netwerk binnen twee weken geïmplementeerd. Er is gebruik gemaakt van high-end indoor access points van Ruckus. Deze access points maken gebruik van de Wi-Fi 5 standaard waarmee alle netwerkactiviteiten van vandaag de dag worden ondersteund. De kracht van de Ruckus Smart Wi-Fi ligt in de gepatenteerde BeamFlex technologie. Deze technologie stelt de Ruckus Wireless access points in staat om het meest geschikte pad richting de gebruiker te sturen. Hiermee verhoogt het de performance aanzienlijk en wordt de interferentie omzeilt. Doordat de access points vele gelijktijdige gebruikers kunnen ondersteunen, zijn er minder access points benodigd.

Voor de aansturing van het netwerk maakt Nextlevel ICT gebruik van de Virtual SmartZone (vSZ). De vSZ is een virtuele WLAN controller waarmee de access points via de cloud kunnen worden beheerd en gemanaged. Een groot voordeel aan deze vorm van controller is dat het uitgebreide rapportages mogelijkheden biedt waarmee er analyses van gebruikers en data worden verzameld. Zo kan Nextlevel ICT het netwerk blijven waarborgen voor optimale performance.

Diverse gebruikers van het netwerk

Om alle bezoekers, de bezoekers van de congressen allemaal een Wi-Fi verbinding te kunnen bieden is het netwerk onderverdeeld in diverse groepen. Zo kan er een apart netwerk worden aangeboden voor congresbezoekers en kunnen zij gebruik maken van hun eigen netwerk. Hiermee verkrijgt iedereen voldoende bandbreedte om ongehinderd gebruik te maken van de Wi-Fi oplossing. Ook kan er op aanvraag een nieuwe groep worden aangemaakt, voor een specifiek congres of evenement.

De beste performance

Het netwerk heeft aangetoond uitstekend te presteren. Zo heeft het netwerk al ruim 350 man zonder problemen weten te ondersteunen. Het grootste succes van het netwerk was tijdens een congres voor 750 studenten. Deze werden zonder problemen voorzien van een betrouwbare Wi-Fi verbinding. Het nieuwe netwerk is klaar voor het bieden van een high-performance Wi-Fi verbinding tijdens diverse evenementen en congressen die het New Babylon Meeting Center gaat organiseren.

New Babylon Meeting Center - Ruckus Case

Advies nodig voor uw netwerkproject?

Neem dan vrijblijvend contact op met de netwerkexperts van Alcadis. Wij hebben veel ervaring met het opleveren van zowel kleine als grote netwerkomgevingen. Hierdoor kunnen wij u goed adviseren over de juiste producten en zelfs indeling van uw netwerk. Wie weet leveren wij binnenkort dan net zo’n mooi project op!