RMS 4.0

RMS 4.0, de update voor uw gebruikersgemak

RMS 4.0Omdat IoT-oplossingen met de dag relevanter worden, moet een platform voor het Cloud beheer van deze apparaten natuurlijk ook up-to-date blijven om te voldoen aan de dynamische behoeften van gebruikers. Daarom is het Remote Management Systeem (RMS) van Teltonika Networks afgelopen maand geüpdatet naar versie 4.0. De update brengt geen drastische veranderingen met zich mee – alle features die in de 3.0 versie aanwezig waren blijven bestaan – maar er zijn verschillende, nieuwe functies die het gebruiksgemak vergroten. In dit artikel bespreken we de belangrijkste.

Nieuwe features

Bij Teltonika Networks geloven ze dat er altijd ruimte is voor verbetering. RMS is hierin geen uitzondering. Onderstaande vindt u een deel van de nieuwe features van RMS 4.0:

  • Multi-config: Met deze nieuwe functie kunt u individuele Teltonika Networks apparaat parameters rechtstreeks via RMS configureren zonder dat u toegang tot de WebUI van het apparaat nodig heeft. Met RMS 4.0 kunnen de individuele elementen eenvoudig worden gewijzigd zonder dat dit invloed heeft op andere elementen. Houd er rekening mee dat Multi-config alleen compatibel is met apparaten met firmwareversie 7.3 of hoger.
  • Custom templates: creëer eenvoudig device configuration templates, zodat wijzigingen met één klik kunnen worden toegepast op verschillende apparaten. Naast een sterk vereenvoudigde configuratie, maakt het gebruik van een template ook de migratie van oude naar nieuwe apparaten eenvoudigerelfs als de apparaten van een ander model zijn.
  • Device recognition en secure parameters uploading: Bij het migreren naar een nieuw Teltonika Networks apparaat met behulp van Multi-config, herkent de 4.0 versie van RMS compatibel en niet compatible parameters. Na deze herkenning zal de software automatisch geen niet compatibel functies configureren.

UI updates

Binnen de vernieuwde RMS 4.0 versie zijn er ook nieuwe User Interface features geïntroduceerd om uw ervaring nog verder te optimaliseren. We zetten de belangrijkste updates graag voor u op een rij:

  • Enhanced filtering: Bovenaan het apparaat venster vindt u nu het filtertabblad. Het filteren binnen dit tabblad is niet veranderd maar u kunt simpelweg met minder kliks het tabblad bereiken.
  • RMS Connect protocol menu’s: Ook de menustructuur voor verschillende protocollen is aangepast. U vindt nu HTTP(S), SSH, Telnet, SFTP en Remote Desktop binnen één submenu, namelijk Remote Access. Externe mobiele apparaten worden wel nog in een eigen menu getoond.
  • Centralized administration: Het beheer van uw apparaten, gebruikers, tags, bestanden, codes en meer was voorheen verspreid over verschillende menu’s. Met de update naar RMS 4.0 kunt u nu alles vanuit één plek beheren.

U vind de volledige lijst met UI-updates op de Teltonika Networks wiki. Benieuwd wat de nieuwe versie van RMS voor u kan betekenen? Neem contact op via  sales@alcadis.nl of 030 – 65 85 125