Capture ATP: “Hoe één technologie de basis vormt voor een heel productportfolio.”

In de laatste editie van het SonicWall Cyber Threat Report viel te lezen dat het aantal ransomware aanvallen in Nederland flink gestegen is. Onder andere Artis en de tandartsketen Colosseum Dental Benelux werden getarget in 2022. Deze laatste organisatie heeft zelfs 2 miljoen euro aan losgeld moeten betalen. Heeft u uw cybersecurity niet op orde? Dan kan dat grote consequenties hebben… Gelukkig zijn er ook steeds meer goede, betaalbare oplossingen;

Het Cyber Threat Report over 2022 verwachten wij begin februari. Meld u nu aan voor de merkupdates van SonicWall om als eerste op de hoogte te zijn wanneer het wordt gepubliceerd →

Eén technologie, tientallen producten

In het portfolio van Alcadis zit al een aantal jaar SonicWall. Een merk dat u vast wel bekend in de oren klinkt. De firewalls, switches, VPN en andere software van het merk ranken keer op keer als beste op de markt. Het niet-zo-geheime ingrediënt achter deze prestatie is Capture ATP. In 2021 identificeerde de technologie 442.151 nieuwe malwarevarianten. Dit aantal wordt in 2022 ruimschoots overschreden. De teller stond midden 2022 al op 373.756 (!)

Wat is het verschil tussen Capture ATP en RTDMI?

Onderdeel van Capture ATP is Real-Time Deep Memory Inspection (RTDMI), een unieke technologie die is ontwikkeld door SonicWall. RTDMI is dankzij proprietary memory inspection, CPU instruction tracking en machine learning in staat om op grote schaal onbekende cyberaanvallen te identificeren en bestrijden. Zelfs encrypted aanvallen worden ontdekt – bij soortgelijke services glippen dit soort aanvallen er vaak juist tussendoor.

RTDMI detecteert schadelijke code in real-time. Dit betekent dat er geen kwaadwillend gedrag plaats hoeft te vinden vóór detectie. Snellere uitspraken dan normaal zijn daardoor mogelijk. De technologie maakt verder gebruik van AI en machine learning om steeds efficiënter en effectiever te worden. Een compleet pakket!

Hoe kunt u profiteren?

Maar misschien wel één van de mooiste features van Capture ATP is dat u er op tal van manieren van kunt profiteren. Zo bieden we op het moment bundelbiedingen aan van de TZ-serie firewalls inclusief Capture ATP, maar heeft u bijvoorbeeld ook toegang tot de technologie bij aanschaf van de Network Security Manager of de Capture Client. Voor ieder budget is er een goede oplossing. Wacht dus niet tot het te laat is en investeer snel in cybersecurity.

Kom met Alcadis in contact voor vrijblijvend advies voor uw vraagstuk via sales@alcadis.nl of 030 – 65 85 125. Meld u aan voor de merkupdates van SonicWall om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.