SonicWall Beveiligingsupdate: zorg dat uw Email Security up-to-date is

SonicWall werkt continu aan het testen optimaliseren van hun eigen securityoplossingen. Onlangs ontdekte het SonicWall Product Security Incident Response Team (PSIRT) zero-day kwetsbaarheden in de gehoste en on-premise Email Security producten. Er zijn nu patches beschikbaar. Het is absoluut noodzakelijk dat organisaties hun E-mail Security updaten naar de nieuwste versie:

 • Email Security 10.0.9.6173 (Windows)
 • Email Security 10.0.9.6177 (Appliance)
 • Hosted Email Security 10.0.9.6173 (wordt automatisch gepatched; geen actie vereist)

Alle organisaties die e-mailbeveiligingsversies 10.0.1-10.0.9.x gebruiken, moeten bovenstaande patches zo snel mogelijk toepassen.

Hoe upgrade ik de firmware van SonicWall’s Email Security?

 1. Log in op uw MySonicWall.com-account.
 2. Klik op  Downloads | Download Center
 3. Selecteer in het vervolgkeuzemenu Software Type het apparaat waar uw Email Security op draait.
 4. Zorg ervoor dat u het upgraden van tussenliggende firmwareversies niet mist voordat u de firmware naar de nieuwste firmwareversie opwaardeert.
 5. Onder Search Results vindt u de gewenste firmware (als u de firmware niet ziet, klik dan op de extra firmwarelink onderaan en u vindt alle firmwareversies).
 6. Nadat het bestand is gedownload, logt u in op de webinterface van Email Security als admin.
 7. Klik op Manage | Firmware update | Upload Patch, blader naar het gedownloade bestand en klik op Apply Patch.

Goed om te weten over het updaten van SonicWall’s Email Security

 • De update duurt ongeveer 10-15 minuten en zodra de update is voltooid, wordt het apparaat opnieuw opgestart. De e-mailstroom wordt gestopt terwijl de update is voltooid, dus plan ongeveer 30 minuten downtime om de upgrade uit te voeren.
 • De update overschrijft geen van de instellingen en bewaart al uw gegevens. Toch adviseren we wel om een back-up te maken van de instellingen voordat u de update uitvoert.

Op de website van SonicWall kunt u meer lezen over de Email Security Zero-Day kwetsbaarheden en de patches die beschikbaar zijn gesteld. Uiteraard staan onze SonicWall-experts u ook graag te woord voor ondersteuning of advies. Neem contact met ons op via 030-65 85 125 of mail ons via sales@alcadis.nl.