Van een reclamebord tot een werkplaats: wat is allemaal mogelijk met de producten van Teltonika?

Teltonika oplossing

RUTX09, TSW100, RMS, …; om een greep te doen uit het portfolio van Teltonika Networks. Stuk voor stuk zeer interessante producten voor uw project. De namen zijn alleen niet veelzeggend. In dit artikel geven we onze partners wat much needed context over de mogelijkheden van het merk. Aan de hand van drie projecten. Van een reclame bord tot een druk kantoor: Teltonika was de oplossing!

*De voorbeelden zijn afkomstig uit de nieuwe ‘Use Case’-catalogus van Teltonika. Neem een kijkje in het fysieke exemplaar wanneer u bij ons op kantoor in Houten op bezoek bent →

Industrie

Er ligt nog een grote kans voor veel industriële organisaties om WLAN toe te gaan passen in hun werkzaamheden op de werkvloer. Bijvoorbeeld als monitoringstool. Zo kunt u een LTE Gateway verbinden met een sensor om gevaarlijke stoffen in real-time in de gaten te houden. Verandert de druk van gas? Dan ziet u dat live op uw telefoon. Het managen van airflow in luchtcompressors is een andere, soortgelijke toepassing.

Installatie is zeer gemakkelijk. In onderstaande schema ziet u dat de senors via een bedrade verbinding zijn verbonden met de RUT955. Dit apparaat verzendt via 4G gegevens naar Teltonika RMS en de server. Een ingebouwde VPN-server in de RUT955 zorgt er vervolgens voor dat gebruikers veilig hun werk kunnen uitvoeren. Zo simpel is het. Het schema is toepasbaar op tal van situaties (zie afbeelding 2).

LET OP! Klik op de afbeeldingen voor een groter formaat.

Afbeelding 1: netwerkschema voor het managen van airflow

Afbeelding 2: netwerkschema voor het monitoren van aarde

Reclamebord

Een totaal andere toepassing is het gebruik van de apparaten van Teltonika Networks om te meten hoeveel mensen langs een reclamebord hebben gelopen. Dit is mogelijk dankzij de compacte RUT240. Het apparaat pas naadloos in het bord en kan dienen als een scanner die mobiele apparaten binnen een straal van 70 meter meet zonder inbreuk van privacy. De gegevens worden doorgestuurd via 4G naar de server en/ of RMS. In RMS is bijvoorbeeld weer verder mogelijk om automatische alerts in te stellen, te troubleshooten en apparaten te configureren.

Afbeelding 3: netwerkschema voor een reclamebord

Kantoor

Een standaard, maar ook zeer belangrijke, Teltonika oplossing is om een locatie van internet te voorzien. In onderstaande schema ziet u hoe apparaten van het merk gebruikt kunnen worden om niet alleen een veilig en snel netwerk te creëren, maar ook een betrouwbare. Dankzij de back-up WAN verbindingen bent u altijd verbonden. Het gebruik van RMS zorgt ervoor dat u overzicht over uw netwerk behoud, zelfs als uw organisatie zich op verschillende locaties bevindt.

Afbeelding 4: netwerkschema voor een kantoor met meerdere locaties

Meer informatie?

Dat zijn drie projecten met de producten van Teltonika. Maar er is natuurlijk nog veel meer mogelijk. Download nu het ‘Use Case’ -catalogus op de website van Teltonika of kom in contact met onze experts voor meer informatie over de mogelijkheden van het merk.