Tijdelijk Wi-Fi netwerk gerealiseerd op Trendship met de producten van Alcatel-Lucent Enterprise

Tijdens Trendship dat plaatsvond op 27 oktober 2015 heeft Telecom Service Groep een tijdelijk netwerk gerealiseerd om alle bezoekers te voorzien van Wi-Fi. Hierbij zijn meer dan 1500 bezoekers voorzien van een stabiele Wi-Fi verbinding met de OmniAccess WLAN producten van Alcatel-Lucent Enterprise.

Trendship is een jaarlijks evenement over innovatie voor ambitieuze MKB-organisaties in Noord-Nederland. Trendship biedt een dag vol kennis, netwerk en inspiratie op het gebied van digitale trends en business innovatie. Naast alle innovatieve ontwikkelingen wilde Trendship zijn bezoekers voorzien van een snelle en stabiele Wi-Fi verbinding. Om hen hierin te voorzien heeft Telecom Service Groep een tijdelijk netwerk gerealiseerd. Telecom Service Groep heeft voor de inrichting gebruik gemaakt van de Wi-Fi producten van Alcatel-Lucent Enterprise. Dankzij de OmniAccess WLAN producten is er een uitstekende dekking en voldoende capaciteit geboden. Deze producten bieden hiermee een uitstekende oplossing voor onder andere tijdelijke netwerken.

Tijdelijk netwerk op evenementen

Bij tijdelijke netwerken is het belangrijk dat er een goede internetverbinding en LAN infrastructuur aanwezig is. Om alle bezoekers te voorzien van Wi-Fi heeft Telecom Service Groep gebruik gemaakt van de OmniAccess OAW-AP225 indoor access points. Hiervan zijn er in totaal 16 access points ingezet om de gehele locatie te voorzien van Wi-Fi. Doordat deze access points maximale datasnelheden leveren van 1,3 Gbps op de 5GHz band en 600Mbps op de 2.4GHz is dit access points drie keer sneller dan andere 802.11n access points. Daarnaast maken deze access point gebruik van de ClientMatch-technologie waarmee er voldoende capaciteit kan worden geboden. Met deze technologie verzamelen de access points continu informatie over alle gebruikers zodat zij optimaal bediend kunnen worden.

Marco van der Voorn, Directeur & initiatiefnemer Trendship en CEO TRES internet vertelde over dit tijdelijk netwerk: “Goede online connectie is tijdens een evenement voor zowel bezoekers, standhouders als organisatie – een must. En zeker bij Trendship; een evenement over innovatie en nieuwe technologie. Telecom Service Groep heeft dat bij Trendship zeer goed gerealiseerd. Niet alleen door het gebruik van de juiste apparatuur maar vooral ook dankzij de geweldige flexibele service van Telecom Service Groep. In de zeer korte tijd van opbouw van het evenement, heeft Telecom Service Groep meer dan 4000 m2 weten te voorzien van Wi-Fi en bedraad internet. Telecom Service Groep is voor ons een flexibele en zeer betrouwbare partner die mede het succes van Trendship mogelijk maakt.”

Ontdek het aanbod van Alcatel-Lucent Enterprise op onze webshop →