Universiteit voorziet studenten van betrouwbare Wi-Fi met Ruckus Wireless

De St. Joseph’s University in Philadelphia heeft de studenten en medewerkers voorzien van een betrouwbare Wi-Fi verbinding met de producten van Ruckus Wireless. Met dit netwerk kunnen zij de gehele campus en alle apparaten voorzien van Wi-Fi.

De St. Joseph’s University heeft een campus die bestaat uit 82 gebouwen en 10.000 studenten en medewerkers. Om de gehele campus te voorzien van Wi-Fi, hadden zij er enige tijd geleden al voor gekozen om een Wi-Fi netwerk aan te leggen. Doordat vandaag de dag veel studenten en medewerkers hun eigen apparaten meenemen moeten deze ook voorzien kunnen worden van Wi-Fi.

Ondersteuning voor alle apparaten

Het eerste netwerk dat de universiteit had geïmplementeerd kon de vraag naar Wi-Fi van al deze apparaten niet ondersteunen. De vele apparaten vochten voor airtime op alle kanalen waardoor vele apparaten van het netwerk werden afgegooid of zelfs geen toegang tot het netwerk kregen. Wegens deze reden is de universiteit verder gaan zoeken naar een netwerk die de vele apparaten wel kan ondersteunen.

Al snel kwamen zij bij de producten van Ruckus Wireless terecht. Deze producten bieden support aan alle apparaten waarbij er hoge doorvoersnelheden worden geboden. Wegens deze redenen heeft de universiteit ervoor gekozen om het huidige netwerk te vervangen met de Smart Wi-Fi producten van Ruckus Wireless.

Inrichting netwerk

Het nieuwe netwerk bestaat uit meer dan 800 Smart Wi-Fi access points. De access points van Ruckus Wireless zorgen ervoor dat het juiste pad naar de gebruiker wordt verzonden waardoor er hogere doorvoersnelheden kunnen worden geboden en alle apparaten toegang tot Wi-Fi krijgen. Om al deze access points centraal te kunnen beheren is er gebruik gemaakt van de ZoneDirector 3000 serie WLAN Controller. In onderstaande video vindt u de gehele case.