Ghelamco-Arena-high-density

Ghelamco Arena heeft eerste super high-capacity MU-MIMO Wi-Fi netwerk in Europa

Telenet en Alcadis hebben het eerste super high-capacity MU-MIMO 802.11ac Wave 2 Wi-Fi netwerk in de Ghelamco Arena voltooid. Via dit ‘state-of-the-art’ netwerk hebben 20.000 fans, pers en medewerkers van het stadion gelijktijdig toegang tot gratis hoogwaardige Wi-Fi. In september 2015 zijn de werkzaamheden in de Ghelamco Arena gestart, thuisbasis van de Belgische landskampioen KAA Gent voetbalclub, en afgerond in december.

Voor de realisatie van het Wi-Fi netwerk is er gebruik gemaakt van de Smart Wi-Fi apparatuur van Ruckus Wireless. Hiermee wordt overal in het stadion de beste Wi-Fi geboden voor video-, telefonie- en internetdiensten. Daarnaast is het netwerk geschikt voor plaatsbepalingsdiensten (LBS) en toekomstige innovaties.

De hoogste kwaliteit

Het Wi-Fi netwerk is uitvoerig getest door Telenet en Alcadis gedurende de wedstrijd van 17 januari. Hierbij werd er door de gebruikers maar liefst 186 GB aan data over het netwerk verstuurd. De gemiddelde bandbreedte die door het stadion heen is gemeten lag gedurende de wedstrijd boven de 50 Mbps. Het Wi-Fi netwerk stelt Telenet in staat om haar ‘Play Sports’ propositie tot een ware beleving te maken. Met de Telenet Play Sports App kunnen fans live sport kijken, extra wedstrijdinformatie raadplegen en Terugkijk TV starten op ieder mobiel scherm.

Om de kwaliteit van de dienstverlening te waarborgen, werkt Telenet samen met Alcadis en Ruckus Wireless. Alcadis is Carrier Partner van Ruckus Wireless in de Benelux. Het Wi-Fi netwerk in de Ghelamco Arena heeft Alcadis in opdracht van Telenet gebouwd en in bedrijf gesteld. Het netwerk wordt op afstand permanent gemonitord waardoor de kwaliteit en veiligheid van de diensten zijn verzekerd.

Wave 2 technologie

De Ghelamco Arena heeft de primeur om als eerste stadion in Europa gebruik te maken van de Multi-User MIMO technologie. Deze technologie is onderdeel van de nieuwste 802.11ac Wave 2 Wi-Fi standaard waarbij meerdere gebruikers gelijktijdig toegang hebben tot de maximale capaciteit van het access point. Hierdoor wordt de totale capaciteit van het Wi-Fi netwerk aanzienlijk verhoogd met een ongekende gebruikerservaring als resultaat.

Super high-capacity Wi-Fi

De Ruckus Wireless producten worden wereldwijd in talloze high-density omgevingen gebruikt met speciaal ontwikkelde high-capacity producten voor stadions. Voor Alcadis is de Ghelamco Arena het derde stadion dat zij voorziet van een super high-capacity Wi-Fi netwerk met de producten van Ruckus Wireless. Alcadis heeft als netwerkspecialist ook de benodigde onderliggende redundante infrastructuur in de Ghelamco Arena geïmplementeerd.

Kijk voor meer informatie hier –>